Σταμάτησαν οι επισκευές στο λιμάνι της Σάμης γιατί δεν υπήρχε άδεια!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 11:54

Σταμάτησαν οι επισκευές στο λιμάνι της Σάμης γιατί δεν υπήρχε άδεια!

Ύστερα από πρόσφατο δημοσίευμά μας, για την κατάσταση που επικρατεί, στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Σάμης, το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς, ανέθεσε στον εποχικό υπάλληλό του Γεράσιμο Βελισσαράτο, να επιδιορθώσει τα παγκάκια, να βάψει τις δέστρες και γενικά να εκτελέσει εργασίες που επιβάλετε να γίνουν, για για την βελτίωση της εικόνα του λιμανιού, την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού σκαφών  αλλά και για την ακόμα καλλίτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών.

 

Ξεκίνησε ο κ. Βελισσαράτος τις εργασίες και  μετά από κάποιες δουλειές που είχαν γίνει, το Λιμενικό Τμήμα Σάμης, τον σταμάτησε! Αιτία; η έλλειψη άδειας για τις εργασίες αυτές!! Δηλαδή για τις εργασίες που προαναφέραμε, δεν φτάνει η εντολή της διαχειρίστριας αρχής του λιμανιού, δηλαδή του Λιμενικού Ταμείου, χρειάζεται και άδεια! Αποτέλεσμα, το λιμάνι της Σάμης ( χερσαία ζώνη ), να παρουσιάζει μέχρι και σήμερα, την εικόνα που βλέπετε στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες! Παγκάκια μισοβαμμένα και δέστρες αντί με το κανονικό τους χρώμα, να έχουν μείνει με την μοράβια, ( ειδική βαφή"για πρώτο χέρι", που  προφυλάσσει τα μέταλλα  από τη διαβρωτική επίδραση της θάλασσας ). Εμείς δεν θα σταθούμε στο τυπικό της υπόθεσης, αν χρειάζεται ή όχι άδεια για τις εργασίες που προαναφέραμε. Αυτό είναι δουλειά άλλων...  Θα σταθούμε όμως  α) στην ανάγκη συνέχισης των εργασιών στο λιμάνι της Σάμης, β) στην επίδειξη καλής θέλησης από όλους, και στην  ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών, για την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού, που όλοι πια γνωρίζουμε, τι προσφέρει στη  τοπική οικονομία και όχι μόνο!! Ενδεικτικά αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Βελισσαράτος, το λιμάνι της Σάμης, πέρυσι 13/8 φιλοξενούσε, 800(+) επιβάτες τουριστικών σκαφών και στις 30/9, 630!

Κλείνοντας να πούμε, πως ύστερα από τα γεγονότα που προαναφέραμε, αλλά και άλλα που έχουν προηγηθεί, ο κ. Βελισσαράτος θεωρώντας πως δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που το λιμάνι χρειάζεται για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία του, εντός των ημερών υποβάλει την παραίτησή του, προς το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς,  από την θέση του ¨διαχειριστή λιμανιού Σάμης, για τα τουριστικά σκάφη. Δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ( θεωρούμε πως πρέπει να απορριφθεί ασυζητητί ). Αν όμως γίνει, και αν συνεχιστούν τα ίδια, ( προσκόμματα και "τρικλοποδιές" ), όποιος άλλος και να μπει στην θέση αυτή, πιστεύουμε, πως γρήγορα θα τα παρατήσει!  Και τότε θα έχουμε πάλι, ένα άδειο λιμάνι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Σάμη, το Λιμενικό Ταμείο και την Κεφαλονιά γενικότερα!

Τάσος Καβαλλιεράτος.

vlahatasamis.gr




00 inkefalonia general ad 300X250