Γιορτάζει 8 & 9 Μαϊου ο Άγιος Χριστόφορος στα Φάρσα (Το πρόγραμμα της ιεράς πανήγυρις)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 09:12

Γιορτάζει 8 & 9 Μαϊου ο Άγιος Χριστόφορος στα Φάρσα (Το πρόγραμμα της ιεράς πανήγυρις)

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑ 8 ΚΑΙ 9 ΜΑΙΟΥ 2016


Με λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος ο Προστάτης του χωριού μας και των οδηγών ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2016 και ώρα 8 το βράδυ θα γίνει ο εσπερινός της Ιεράς Πανηγύρεως στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας μας, επειδή ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στην Εκκλησία από τους σεισμούς της 26ης Ιανουαρίου και 3ης Φεβρουαρίου 2014.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΙΟΥ και ώρα 8 το πρωί θα γίνει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην παραθαλάσσια περιοχή της Λυγιάς . Μετά τη Θεία Λειτουργία θα γίνει δοξολογία με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού μας, καθότι η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί σαν ημέρα Λήξης του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων κατά του ναζισμού και φασισμού.

Στον Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Αρχιμανδρίτης Φώτιος Γαβριελάτος με συνοδεία Ιερέων και εκκλησιαστικής χορωδίας.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστόφορου κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αργοστολίου - Φισκάρδου με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Κεφαλονιάς.

Για τη μεταφορά των πιστών θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο στα ΚΤΕΛ, το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου με ώρα αναχώρησης για τα Φάρσα στις 7 το απόγευμα και επιστροφή μετά το τέλος του εσπερινού.

Το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαΐου θα γίνει το καθιερωμένο και πατροπαράδοτο γλέντι στην όμορφη πλατεία του χωριού μας, με την ορχήστρα της Μελίσα Μαρκαντωνάτου και τον Λαμπρογιάννη Πεφάνη στο βιολί.

Στο χώρο της πλατείας θα λειτουργήσει ψησταριά με ποικιλία ψητών που την επιμέλεια της έχει αναλάβει το καφέ ουζερί του χωριού μας ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ, που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία.

Σας περιμένουμε για να τιμήσετε με την παρουσίας σας τον προστάτη του χωριού μας και των οδηγών Άγιο Χριστόφορο και εμείς θα σας προσφέρουμε όπως κάθε χρόνο τη ζεστή μας φιλοξενία.

Χριστός Ανέστη - Χρόνια Πολλά με υγεία και ο Άγιος Χριστόφορος βοήθεια σε όλους.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή




00 inkefalonia general ad 300X250