Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών – Νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 09:04

Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών – Νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ

- Δραστικός περιορισμός προσλήψεων, κόβονται επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές- Μείωση δαπανών σε υγεία, ΔΕΚΟ, υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών- Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την τρύπα των 3,5 δισ. Αγώνας δρόμου για το οικονομικό επιτελείο ώστε να έχει ολοκληρώσει το έργο της κοστολόγησης των μέτρων στις αρχές της εβδομάδας και σίγουρα πριν από το ραντεβού με την τρόικα την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ έχουν εξευρεθεί πηγές από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Υγείας, Μεταφορών αλλά και από τις ΔΕΚΟ για να κλείσει το τελικό πακέτο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση προωθεί:
- Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης και να εξοικονομηθούν πόροι. Βασίζεται σε μελέτη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αυξηθούν κατά τέσσερις με πέντε εβδομαδιαίως.
- Νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ στον δημόσιο τομέα. Με το ενιαίο μισθολόγιο θα κοπούν επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές, που θα περιορίσουν το ύψος των απολαβών των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας.
- «Λουκέτα» σε δημοτικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά κέντρα, μείωση επιχορηγήσεων και περικοπές αποδοχών σε συμβούλους περιλαμβάνει το σχέδιο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
- Συγχωνεύσεις νοσοκομείων για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος και ευρεία επέκταση των γενόσημων φαρμάκων στον τομέα της υγείας.
- Κλείσιμο και των 59 ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

newsit