Παράσταση διαμαρτυρίας για τους σεισμόπληκτους - Γονείς «Σπιναλόγκα η Παλίκη» - Δρακουλόγκωνας: «Ταλαιπωρούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 20:03

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους σεισμόπληκτους - Γονείς «Σπιναλόγκα η Παλίκη» - Δρακουλόγκωνας: «Ταλαιπωρούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις»

Παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα, έκαναν σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές έπειτα από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕΚΙ.

Κατά την διάρκεια της παράστασης, τέθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕΚΙ, Διονύση Γεωργόπουλο, τα ζητήματα του να μην περάσει ο αποχαρακτηρισμός του Νομού, ως σεισμόπληκτου, τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους και την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων, την ποσόστωση και άλλα.

Ο Διονύσης Γεωργόπουλος, τόνισε πως «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας εφ’ όρου ζωής σε κοντέινερ και σε σχολικές μονάδες που δεν πληρούν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφεριάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας τόνισε: «Ως Περιφερειακή Αρχή είμαστε υπέρ της ποσόστωσης και για φέτος για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Παράλληλα, και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει ταχθεί υπέρ της ποσόστωσης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου».

Ο κ. Δρακουλόγκωνας τόνισε επίσης πως: «Δεν είναι μόνο το θέμα των χρημάτων. Είναι και το ζήτημα ότι πολλοί δεν καταλαβαίνουν πως υπάρχει έκτακτη ανάγκη στην Κεφαλονιά. Υπάρχει απίστευτη ταλαιπωρία από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Οι Κυβερνητικοί παράγοντες δεν έχουν καταλάβει πως μιλάμε για ένα σεισμόπληκτο νησί και ως εκ τούτου πρέπει να κινηθούν άλλες διαδικασίες. Αν πάμε σε αυτούς τους ρυθμούς, θα περάσουν άλλα δύο χρόνια για να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν».

«Σπιναλόγκα η Παλική»

Οι γονείς που πήραν τον λόγο στην συνάντηση, μίλησαν για «Σπιναλόγκα στην Παλική» τονίζοντας πως «Μας θυμούνται μόνο όταν υπάρχει συμφέρον και μετά μας ξεχνάνε».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γκισγκίνης που παρέστη στην συνάντηση τόνισε πως: «Όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Τα προβλήματα τα ξέρουμε , το θέμα είναι πώς θα τα λύσουμε».

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0001DSC 0002DSC 0003DSC 0004DSC 0005DSC 0006DSC 0008DSC 0009DSC 0012DSC 0013DSC 0015DSC 0016




00 inkefalonia general ad 300X250