Η απονομή των βραβείων ποίησης της UNESCO (photos + video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012 11:14

Η απονομή των  βραβείων ποίησης της UNESCO (photos + video)

Βραδιά λογοτεχνική και σπουδαία αφιερωμένη στην ποίηση ήταν η χθεσινή στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι. Τα βραβεία και οι έπαινοι στον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό UNESCO Κεφαλληνίας 2012, δόθηκαν στους λογοτέχνες που κατέφτασαν στο νησί μας απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ήταν μία όμορφη εκδήλωση γεμάτη ποίηση, η οποία ωστόσο δεν είχε την ανάλογη απήχηση στο κοινό της Κεφαλονιάς, καθώς στην αίθουσα του θεάτρου βρέθηκαν λίγοι μα καλοί. Την εκδήλωσε «έδεσε» η χορευτική παρουσίαση με τραγούδι και συνοδεία κιθάρας από την σχολή χορού Art and Style Dance Studio, της κας Όλγας Γαλιατσατού.

1ο Βραβείο στην Ελέυθερη Ποιητική Έκφραση πήρε ο κ. Χρήστος Σκιαδαρέσης με το ποίημα του «Καλαμένια όνειρα». Βραβείο κατέκτησε και ο κ. Μιλτιάδης Ντόβας , ενώ ο υπογράφων πήρε και τον έπαινο του δημοσιογράφου από την Ζάκυνθο Τάσου Θεοδόση, ο οποίος στο μήνυμα που απέστειλε αφιέρωσε την βράβευσή του στον αείμνηστο Φώτη Τσιλιμιδό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα βραβεία που πήγαν σε Κεφαλλονίτες ποιητές. Βραβεύθηκαν λοιπόν, η Βάνια Σαμόλη, ο Παναγιώτης Παυλάτος, η Αλεξάνδρα Λάντου, η Ανδρονίκη Αλεξάτου, ενώ επαίνους κατέκτησαν η Ζηνοβία Γαρμπή, η Γερασιμούλα Μαγουλά και ο Διονύσης Μεσολωράς.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και έκαναν βραβεύσεις, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης.

Ποιήματα των συμμετεχόντων διάβασε η Κατερίνα Χαρά Μπαλτσαβιά. Η Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου οργάνωσε την εκδήλωση της οποίας την κριτική επιτροπή αποτελούσαν η κα Παναγιώτα Χριστοπούλου Ζαλώνη, η κα Ηρώ Χρυσάνθη Αλεξανδράκη και ο κ. Νίκος Μπατσικανής.

Το ποιήμα του Θεόδοτου Θεοδόση

https://www.youtube.com/watch?v=EPUo9FiKEmE

Το ποίημα της Αλεξάνδρας Λάντου


https://www.youtube.com/watch?v=wJhQOMiFmsA

Το ποίημα του Διονύση Μεσολωρά


https://www.youtube.com/watch?v=cSlbHjEXhJo

{phocagallery view=category|categoryid=123}