Με 9 η είσοδος σε ΑΕΙ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 09:42

Με 9 η είσοδος σε ΑΕΙ!

Κάτω από δέκα διαμορφώνεται φέτος ο βαθμός πρόσβασης για την εισαγωγή στα χαμηλότερα πανεπιστημιακά τμήματα των πέντε πεδίων. Κάτω από πέντε, με πολλές πιθανότητες να κινηθεί κοντά στο τέσσερα, θα διαμορφωθεί η βαθμολογία του τελευταίου της γενικής σειράς στα ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για την πορεία των φετινών βάσεων, στις οποίες έχουν περιληφθεί οι βαθμολογίες των υποψηφίων καθώς και τα στοιχεία από τα μηχανογραφικά, στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές οι βάσεις αναμένονται να παρουσιάσουν ιλιγγιώδη άνοδο ως 2.500 μόρια, λόγω του μαχαιριού στις θέσεις των εισακτέων.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, οι βάσεις των περιζήτητων Νομικών, Φιλολογικών και τμημάτων Ψυχολογίας με έδρα τα μεγάλα αστικά κέντρα θα παρουσιάσουν ανοδικές τάσεις.

Στο δεύτερο (Φυσικομαθηματικές) και τέταρτο (Πολυτεχνεία) επιστημονικό πεδίο η πτώση αναμένεται να συγκρατείται στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι βάσεις πέφτουν κατά περίπου 250 με 300 μόρια.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο των γιατρών οι βάσεις προβλέπεται ότι τελικά δε θα παρουσιάσουν αξιοσημείωτες μεταβολές σε σχέση με πέρσι. Η Ιατρική Αθήνας αναμένεται να κινηθεί πάνω από τα 19.100 μόρια.

Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με οριακές αυξήσεις της τάξης των 50 μορίων στα περιζήτητα τμήματα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, φέτος κυριαρχεί η τάση για «σπουδές κοντά στο σπίτι», λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: 24h.gr