24ωρο «μπλακ αουτ» για το Ασφαλιστικό

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 14:14

24ωρο «μπλακ αουτ» για το Ασφαλιστικό

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Τα παρακάτω Σωματεία - Σύλλογοι συμμετέχουν στην απεργία

 Σωματείο Επιχειρήσεων Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κεφαλονίας και Ιθάκης  "Ο Αρκείσιος"

Γενική Κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό!!

Το Νομοσχέδιο με το νέο ασφαλιστικό οδηγεί όλους τους επαγγελματίες στην πλήρη εξαθλίωση ενώ ταυτόχρονα δεν λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας των ταμείων.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους σε κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 σε ένδειξη διαμαρτυρίας ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και στους δανειστές ότι το Ασφαλιστικό δεν θα πρέπει να αποτελέσει τη λοβοτομή των επαγγελματιών.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Καμπανός Χρήστος

 

Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας

   Το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με ό,τι έχει ήδη ανακοινωθεί, θα προβλέπει την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς ανερχόμενης περίπου στο 30% του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών. Η εισφορά αυτή είναι εξαιρετικά υψηλή και έρχεται να προστεθεί στην σταδιακή αύξηση της φορολογίας στο 29% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος , στην αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου, στο τέλος επιτηδεύματος, στην εισφορά αλληλεγγύης, στον ΕΝΦΙΑ και στα τέλη κυκλοφορίας. Εξανεμίζεται με τον τρόπο αυτό εντελώς το εισόδημα του ελεύθερου επαγγελματία και το μέρος που μένει, αν μένει, δεν επαρκεί για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών και των λοιπών υποχρεώσεων. Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, που έχει καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ, θα καταβάλει συνολικά σε φόρους και εισφορές περίπου το 70%, μένοντας με ένα χαμηλό ποσό 6.000 ευρώ για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.

   Ο οδοντιατρικός κόσμος, που αποτελείται κατά 90% από ελευθεροεπαγγελματίες οδοντιάτρους, αγωνίζεται ήδη επί σειρά ετών να επιβιώσει οριακά, έχει ήδη υποστεί τις συνέπειες της φτωχοποίησης και δεν βλέπει δυνατότητα να αντέξει στις αβάστακτες και απάνθρωπες επιβαρύνσεις που σχεδιάζονται.

   Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας ενώνει αγωνιστικά τη φωνή του με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τους υπόλοιπους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Χώρας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιστημόνων και των ελευθέρων επαγγελματιών και ζητά από την Κυβέρνηση:

   Α) Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου

   Β) Έναρξη διαλόγου με τους επαγγελματικούς φορείς, στη βάση προτάσεων που θα έχουν στόχο τη διασφάλιση βιώσιμου και σταθερού ασφαλιστικού συστήματος και όχι την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων για να καλυφθούν τα κενά του προϋπολογισμού και οι δανειακές υποχρεώσεις της Χώρας.

   Γ) Φορολογική και ασφαλιστική πολιτική συμβατή με την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Κεφαλονιάς

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ τις 10:30 π.μ.ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος με βάσει την ομόφωνη απόφαση της γενικής του συνέλευσης που έγινε τις 20-1-2016, καλεί:Τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Γενική απεργία, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο κυβέρνησης-Ε.Ε.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
  • ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ.

Συνάδελφοι –σσες.

Το σχέδιο νόμου που έχει δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μας καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα πρόσβασης στις παροχές υγείας, πρόνοιας και συνταξιοδότησης που είχαν κατακτηθεί με σκληρούς λαϊκούς αγώνες. Με το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση που ήδη έχει καταθέσει προς ψήφιση στη βουλή, προσπαθεί να οδηγήσει τη λαϊκή οικογένεια στους γύπες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, δρομολογώντας την οδηγία της Ε.Ε. για την ενίσχυση του λεγόμενου (τρίτου ιδιωτικού πυλώνα ασφάλισης). Φτωχαίνει την συντριπτική πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών-ΕΒΕ, όταν το σύνολο ασφαλιστικών εισφορών και φόρων που τους καλεί να πληρώσουν, φτάνει το 65% του εισοδήματός τους, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν εννοεί το πραγματικό εισόδημα η το τεκμαρτό. Εάν στο 65% προστεθεί και η φοροληστεία που υφίστανται ο μικροεπαγγελματίας, 26% από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ κ.α. , το σύνολο που βγαίνει να πληρωθεί ξεπερνάει το πραγματικό του εισόδημά. Ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων φέρνει μειώσεις στους σημερινούς και παλιούς συνταξιούχους μεταβάλλοντας την σύνταξη σε επίδομα φτώχιας.

Η κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα:Το έργο της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, με τα βάρη να πέφτουν στα λαϊκά στρώματα το έχουμε ξαναδεί και τα ταμεία δεν σώθηκαν, το μόνο που βιώσαμε ήταν η καταλήστευσή τους, για να χρηματοδοτηθεί το μεγάλο κεφάλαιο

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και διεκδικούμε.

  • Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
  • Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.
  • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
  • Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 €.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
  • Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
  • Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και των Κέντρων Υγείας του Νομού με μόνιμο προσωπικό και 100% κρατική χρηματοδότηση για την λειτουργεία τους.
 
 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 10:30 το πρωί

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

 

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 Μαρκάτος Μιχάλης

Ο Γεν. Γραμματέας

 Λουκάκης Σπύρος

      

 Οι Εργαζόμενοι του Γ.Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην απεργία της 4ης/02/16 ενάντια στο ΑΝΤΙασφαλιστικό νομοσχέδιο. Κατεδαφίζεται το ασφαλιστικό σύστημα και κάθε απομεινάρι κοινωνικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα του και μετατρέπεται η κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση. Η κατάργηση όλων των Εθνικών Συστημάτων (ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας) και η ενοποίησή τους σε ένα φορέα με κορμό το ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) έχει σκοπό την εξίσωση όλων των παροχών τους στα χαμηλότερα επίπεδα, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτό θα οδηγήσει στην υφαρπαγή όλων των αποθεματικών και στο ξεπούλημα της περιουσίας των ταμείων. Το δημόσιο, ασφαλιστικό σύστημα μετατρέπεται σε ανταποδοτικό-κεφαλαιοποιητικό με την αναλογική σύνταξη ενώ η εθνική σύνταξη θα δίνεται μετά τα 67 χρόνια. Για τους συνταξιούχους από 1/1/16 μειώνεται δραστικά ο συντάξιμος μισθός, αφού θα υπολογίζεται με βάση το Μ.Ο. των μηνιαίων αποδοχών στο σύνολο του εργασιακού βίου με διαγραφή του τελευταίου έτους! Η μεγάλη περικοπή συμπληρώνεται με τα νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.

       Επίσης θα ξαναϋπολογιστούν και οι συντάξεις των ήδη 2.707.000 συνταξιούχων με βάση τα νέα δεδομένα του νέου νόμου. Με τον επανυπολογισμό, οι συντάξεις φυσικά θα μειωθούν. Όμως δε θα περικοπούν τα χρήματα και η διαφορά ανάμεσα στην παλαιά σύνταξη και στη νέα σύνταξη, θα ονομαστεί «προσωπική διαφορά» και θα συνεχίσει να καταβάλλεται στους παλαιούς συνταξιούχους, μέχρι το 2018. Η προσωπική διαφορά μπορεί να κοπεί οποτεδήποτε, χωρίς καν νέο νόμο, μόνο με Υπουργική Απόφαση ή «επειδή δε βγαίνουν τα δημοσιονομικά».  Η επικουρική σύνταξη θα εξαρτηθεί από το προσδόκιμο επιβίωσης! Το εφάπαξ θα μειωθεί από 10%-15%, εάν δεν καταργηθεί και τελείως. Το ΕΚΑΣ των 200.000 οικογενειών που σήμερα το δικαιούνται, θα σταματήσει να καταβάλλεται στο τέλος του 2019 και από 1/1/2020 καταργείται. Η συνταξιοτοτική δαπάνη μειώνεται το 2016 κατά 1,8 δις. Ευρώ προκειμένου να δοθούν στους δανειστές για την αποπληρωμή δημόσιου χρέους. Ρήτρες-αυτόματοι κόφτες θα μειώνουν το ύψος των συντάξεων χωρίς νέο νόμο,  κάθε φορά που «δε θα βγαίνουν τα δημοσιονομικά».

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

- Δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

- Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος, τόσο για τους εργαζόμενους , όσο και για τους ανέργους.

-Ανώτατο συνταξιοδοτικό όριο στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη για τους άντρες και 58 για τις γυναίκες. Μόνο με τη μείωση του χρόνου εργασίας και τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης μπορεί να υπάρξει μεγάλη μείωση της ανεργίας, να βρουν οι νέοι δουλειά!

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

-Κατάργηση της μαύρης- ανασφάλιστης εργασίας με αυστηρές ποινές στους εργοδότες. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας.

-Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Πλήρης ασφάλιση και περίθαλψη για τη μερική απασχόληση, την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, τις διάφορες μορφές μαθητείας και κατάρτισης, την απασχόληση με βάουτσερ ή σε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», τα χρόνια στράτευσης.

-Καμιά σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό και κρατική διασφάλιση όλων των συντάξεων που υπερβαίνουν αυτό το ύψος.

-Ένταξη των υγειονομικών επαγγελμάτων στα ΒΑΕ.Δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια, εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία και εξοικονόμηση χρήματος για φάρμακα και πρόσληψη προσωπικού.

Όλοι στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη, όπως και σχεδόν όλοι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Κεφαλλονιά.

Όλα τα μαγαζιά του Αργοστολίου κλείνουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, η οποία φέρνει για ψήφιση ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο τραγέλαφος !!!!

Όλοι μας είναι καλό να καταλάβουμε ότι εάν δεν αντιδράσουμε σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά, όταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείνουν με γοργούς ρυθμούς και θα έρχονται μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και πολυεθνικοί όμιλοι να δραστηριοποιούνται εκεί που σήμερα επιχειρεί, ο φίλος σας, ο αδελφός σας ή πατέρας σας, η συμπατριώτισσά σας, όλοι αυτοί που κινούν τα λεφτά τους στην τοπική κοινωνία, συνεισφέρουν για τις ανάγκες της, αγωνίζονται να βελτιώσουν το ποιοτικό επίπεδο της διαβίωσής μας.

Έχει αναλογιστεί ο καθένας μας πόσα λεφτά πληρώνουν ως φόρο οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα αν αποδίδουν το ΦΠΑ που εισπράττουν? Οι χαμηλοί μισθοί που πληρώνουν το προσωπικό τους εξυπηρετεί μόνο την κάθε κυβέρνηση που δείχνει μικρότερα ποσοστά ανεργίας και τους απρόσωπους ιδιοκτήτες οι οποίοι μεγεθύνουν τα κέρδη τους εις βάρος ΟΛΩΝ μας!!

Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι όταν τα πράγματα «ζορίσουν» πολύ…., τότε ενωνόμαστε και παράγουμε αποτέλεσμα!

Φαίνεται ότι η ώρα αυτή έχει φτάσει, και φαίνεται από τη μαζικότητα στις κινητοποιήσεις, ακόμα και από φορείς που ποτέ δεν συμμετείχαν.

Εμπορικά καταστήματα,

Αρτοποιεία,

Ταξί

Βιοτέχνες,

Κρεοπωλεία,

ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ

Δικηγόροι,

Γιατροί,

Μηχανικοί,

Αγρότες,

Όλος ο παραγωγικός τομέας, όλοι οι εργαζόμενοι ενώνουμε τις φωνές μας κατά αυτών που θέτουν σε κίνδυνό το μέλλον της Χώρας, κατά αυτών που διακυβεύουν το μέλλον των παιδιών μας!

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αντισταθούμε και με δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν χρειαστεί.

Όπως δήλωσε με περίσσιο θράσος γνωστός ¨δημοσιογράφος¨ σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή, οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν την επιλογή να κλείσουν τις δουλειές τους και να πάνε να δουλέψουν υπάλληλοι!!!

Όσοι συμφωνούν με τον ¨έγκριτο¨ δημοσιογράφο, ας ανοίξουν τα μαγαζιά τους για να τα κλείσουν μια ώρα νωρίτερα.

Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα μας και να ΜΗΝ ψωνίσουν σε καταστήματα που θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος                                                                                                Η Γραμματέας  

Σταύρος Σπαθής                                                                                        Μαρία Σκλαβουνάκη

Ανακοίνωση Ομοσπονδιών για την ΑΠΕΡΓΙΑ 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις κατασκευές, το φάρμακο, τα τρόφιμα, στον ιματισμό και το δέρμα, στα λογιστήρια, στον τύπο και στο χαρτί

Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση έρχεται να προστεθεί στους αντεργατικούς νόμους όλων των προηγούμενων χρόνων, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τους μισθούς πείνας των 400 και 500 ευρώ, τα άθλια μεροκάματα, την κατάργηση του 8ωρου, την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Έρχεται να προστεθεί στην τεράστια ανεργία μόνιμα ριζωμένη σε πάνω από ένα εκατομμύριο εργάτες, στην μαύρη ανασφάλιστη εργασία που ξεπερνά το 25%.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνιμα εφάρμοσε και επέκτεινε αυτούς τους νόμους αλλά ετοιμάζει νέο σαρωτικό χτύπημα, αποδεικνύοντας ότι επιλέχθηκε για την βρώμικη δουλειά αυτή που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενοι.

Οι εργοδότες στους κλάδους μας χρησιμοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο και αποθρασυμένοι από την στήριξη της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα συμφέροντά τους, κατάργησαν τις κλαδικές συμβάσεις επέβαλαν καθεστώς άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας σε όλους τους χώρους.

Τώρα απαιτούν να προχωρήσει η διάλυση σε ότι απέμεινε από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, να απαλλαγούν εργοδότες και κράτος από εισφορές. Απαιτούν να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Απαιτούν να έχουν λυμένα τα χέρια, να αντιμετωπίζουν τις απεργίες και τις διαμαρτυρίες μας με ανταπεργία (λοκ άουτ). Να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν ανενόχλητοι!

Είναι πλέον σε όλους μας καθαρό! Η περιβόητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, σε μισθούς και μεροκάματα πείνας, συντάξεις πείνας, άθλιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας για την συντριπτική πλειοψηφία, σε καθεστώς άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Θα το επιτρέψουμε συνάδελφοι;

Θα δεχτούμε από φόβο να ριζώσει για μας και τα παιδιά μας η δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, οι άθλιοι μισθοί, η ζωή χωρίς μέλλον;

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι λαιμητόμος, δεν πρέπει να περάσει. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει βελτιώσεις. Όσοι μιλούν για τροποποιήσεις μέσα από δήθεν διάλογο παίζουν το βρώμικο παιχνίδι της κυβέρνησης και του ΣΕΒ. Πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι μόνοι που από την αρχή πανηγυρίζουν για αυτό το νομοσχέδιο είναι ο ΣΕΒ και η Ε.Ε.!

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση χαιρέτισε την «υπεύθυνη στάση που κράτησε ο ΣΕΒ» και οι άλλοι εργοδότες!

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή! Να ακουστούν δυνατά οι δικές μας διεκδικήσεις!

Εμείς είμαστε που δουλεύουμε και μένουμε απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες! Που μας πετάνε στο δρόμο της ανεργίας χωρίς επίδομα, χωρίς στήριξη καμιά! Εμείς και τα παιδιά μας δουλεύουμε στις πιο βαριές δουλειές με μισθό 500 ευρώ, αυτόν δηλαδή που ψήφισαν όλα τα κόμματα του μνημονίου και της Ε.Ε. Εμείς παράγουμε τα πάντα, από εμάς θησαύρισαν οι βιομήχανοι και οι μεγαλοκατασκευαστές και μας πληρώνουν με την μακροχρόνια ανεργία την περίοδο της κρίσης.

4 Φλεβάρη κανένας εργαζόμενος στη δουλειά, κανένας άνεργος στο σπίτι! Όλοι στην απεργία! Όλοι στις συγκεντρώσεις!

Δείχνουμε τη δύναμή μας! Χτίζουμε όλοι μαζί εργατικό λαϊκό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική και τα αντεργατικά μέτρα.

Έχουμε όλοι ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και τα παιδιά μας αυτή η απεργία να γίνει παρακαταθήκη, να τροφοδοτήσει ακόμα πιο μαζικούς και δυναμικούς αγώνες.

Να είναι η αρχή μιας νέας μεγάλης ανόδου του εργατικού κινήματος, αρχή κοινών αγώνων και συμμαχίας με τα άλλα στρώματα του εργαζόμενου λαού. Εδώ είναι η πραγματική ελπίδα! Στον δρόμο του αγώνα είναι η ελπίδα! Στην οργάνωση είναι η δύναμή μας! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα ζήσουμε!

Η συμμετοχή μας στην απεργία και στην συγκέντρωση μπορεί να κρίνει πολλά. Στις 4 Φλεβάρη στέλνουμε το μήνυμα της εργατικής τάξης απέναντι σε νέους και παλιούς αντεργατικούς σχεδιασμούς. Γνωρίζουμε καλά ότι πριν στεγνώσει το μελάνι των αντιλαϊκών νόμων βγαίνουν από το συρτάρι καινούργιοι:

-Το νέο σαρωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, με νέες μειώσεις μισθών.

-Τη νομοθέτηση της ανταπεργίας (λοκ άουτ) των αφεντικών.

-Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

-Τα σχέδια για να μπουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και απαγόρευση στο δικαίωμα στην απεργία.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

l  Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, χωρίς ασφάλιση, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ! Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις! Απαιτούμε όσα δικαιούμαστε σήμερα με βάση τις ανάγκες μας. Προετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες.

-Αυτά που χάσαμε τα χρόνια της κρίσης για μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα! Είναι η δουλειά μας, ο ιδρώτας και το αίμα μας! Απαιτούμε όσα με βία μας αφαίρεσαν, μας έκλεψαν! Δεν θα δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα με συντάξεις και μεροκάματα πείνας.

-Κανένας ανασφάλιστος! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσουν κράτος και μεγαλοεργοδοσία!

-Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας! Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για αυτόν και την οικογένειά του!

-Απαγόρευση των πλειστηριασμών κατοικίας! Κανένα σπίτι εργαζόμενου, ανέργου στα χέρια τραπεζίτη!

-Απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου για ανέργους! Πάγωμα των δανείων!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΑΡΗΣ 2016

 

Ο εμπορικός και επαγγελματικός σύλλογος Ληξουρίου

Ο εμπορικός και επαγγελματικός σύλλογος Ληξουρίου, συμμετέχει στην πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη  4 Φεβρουάριου 2016

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες του Ληξουρίου να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση, στηρίζοντας με  την στάση τους όλους τους συναδελφικούς φορείς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Λεγάτος Βασίλης

 

Σύνδεσμος Υδραυλικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Κεφαλληνίας & Ιθάκης καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία της 4/2/2016 στο εργατικό κέντρο όπως έχει αποφασιστεί ομόφωνα στην συνέλευση της 1/2/2016 & ορίζεται ως χώρος προσυγκέντρωσης τα γραφεία του συνδέσμου & ώρα 9.30 π.μ.Ο αγώνας μας είναι κοινός με όλους τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού τομέα καθώς & με κάθε εργαζόμενο που πλήττεται από την πολιτική της φτώχειας –της ανεργίας-του αφανισμού-των κατασχέσεων.Στα πλαίσια αυτής της απεργίας είναι ευκαιρία να οργανωθούμε ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο που σε συνέχεια του φορολογικού θα αφανίσει κυριολεκτικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει ο κάθε επαγγελματίας να ορθώσει δυναμικά την φωνή του & η κραυγή του <ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ ΠΙΑ> να αποκτήσει οργανωμένο χαρακτήρα.Ενισχύουμε το κοινό μέτωπο εργατών –αγροτών-επαγγελματιών το μόνο όπλο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που μοναδικό σκοπό έχει να αφανίσει τα λαϊκά στρώματα & να δώσει χώρο στις επενδύσεις του μεγάλου κεφαλαίου στην κατασκευή –αγροτική παραγωγή –υγεία –ασφάλιση.Ο κοινωνικός διάλογος τους είναι μία απάτη.

ΤΟ Δ.Σ.    

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ                                                                                            

ΘΕΜΑ : Σχετικά με συμμετοχή του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς &Ιθάκης στην απεργία της 04/02/2016.

Συνάδελφοι και   Συναδέλφισσες

Με το σ/ν για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση, ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο που επί μια 20ετία έχουν ξεκινήσει διαδοχικές κυβερνήσεις, στο όνομα τάχα της διάσωσης της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή την ολοκληρωτική διάλυσή της.

  • Αυξήσεις ηλικιακών ορίων που προσδιορίζουν σύνταξη στα βαθιά γεράματα.
  • Μειώσεις συντάξεων που τις καθιστούν προνοιακά επιδόματα.
  • Αυξήσεις εισφορών για όλους, ιδιαίτερα σκληρές για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που τους οδηγούν εκτός ασφάλισης, εκτός επαγγέλματος και τα Ταμεία σε νέα αφαίμαξη πόρων.

Η ψήφιση αυτού του σ/ν έκτρωμα, αφού φυσικά πάρει και την έγκριση των δυνάμεων κατοχής της χώρας (Σόιμπλε - ΕΕ, ΔΝΤ), θα ολοκληρώσει την εξαθλίωση της Ελληνικής Κοινωνίας,με συντάξιμες παροχές που θα αρκούν για να φυτοζωεί, καθώς και με ουρές στα διαλυμένα Νοσοκομεία και σε Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία για υποτυπώδη περίθαλψη.

Αυτός ομονόδρομοςπου μας έχουν επιβάλλειεπί 6 συνεχόμενα χρόνιαείναι πια καθαρό ότι δεν θα τελειώσει ποτέ, η χώρα και ο λαός μας βρίσκεται σε συνεχή πορεία εξαθλίωσης,μέχρι πότε θα το αποδεχόμαστε;;;.

Η αντίσταση στην ψήφιση αυτού του ασφαλιστικού μπορεί να αποτελέσει τηναρχή επιβολής του δικού μας μονόδρομου με στόχο:

  • Την κατάργηση των μνημονίων και της μόνιμης δουλείας.
  • Τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που δεν μας ανήκει και δεν το αναγνωρίζουμε.
  • Την εθνικοποίηση και τον κοινωνικό έλεγχο των Τραπεζών.
  • Την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων από αυτούς που πλούτισαν από την διαχρονική καταλήστευση των αποθεματικών τους.
  • Την εφαρμογή απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος με βάση την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και στόχο επιτέλους να πληρώσουν οι κάτοχοι του πλούτου που μόνιμα φοροδιαφεύγουν.
  • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων (ξεπούλημα Δημόσιου πλούτου), στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα, ανάκτηση στρατηγικών Κλάδων της οικονομίας, γενναία αύξηση του ΠΔΕ για να αποτελέσουν τα ουσιαστικά εργαλεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και ανάταξης της Ελληνικής οικονομίας υπέρ του λαού και των κοινωνικών αναγκών.

Για να βαδίσουμε με επιτυχία το δικό μας μονόδρομο, καλούμε όλους τους συναδέλφους α γρότες, και αυτοαπασχολούμενους σ΄ ένα κοινό μέτωπο - αγώνα με πρώτο σταθμό την Γενική Απεργία.

Καλούμε σε προσυγκέντρωση την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 στο χώρο μπροστά από το Παλιό Δημαρχείο στο Αργοστόλι   .

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Μικελάτος                         Σταματούλα   Τσιμάρα

 

Κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας Κεφαλονιάς στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, στην συγκέντρωση στο Αργοστόλι

 ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04/02/2016

Συγκέντρωση ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο Αργοστόλι , στο Εργατικό   Κέντρο ώρα 10.30 π.μ.

Οι προωθούμενες προτάσεις της Κυβέρνησης, που οδηγούν στην πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, συναντούν την αποφασιστική αντίσταση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
Οι πρωτοφανείς σε μαζικότητα κινητοποιήσεις των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι μεγάλες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και τα μπλόκα σε όλη την χώρα, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα όλων των κοινωνικών ομάδων ν’ αντισταθούν και να μην αφήσουν να περάσουν οι αντι - Ασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη φτωχοποίηση, τους εργαζόμενους σε νέες μειώσεις των μισθών τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία.
Η μεγάλη Γενική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη θα είναι μια απεργία σταθμός, που θ’ αποδείξει στην Κυβέρνηση, στους συμμάχους της και στους δανειστές ότι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

 

Ο σύλλογος αρτοποιών Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, συμμετέχει δυναμικά στην πανελλαδική απεργία 

Λέμε ΟΧΙ στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Λέμε ΟΧΙ στο ασφαλιστικό μόρφωμα της κυβέρνησης.

Οι Έλληνες αρτοποιοί δεν θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ώστε να μας πουλάνε οι πολυεθνικές εταιρείες αμφιβόλου ποιότητας ψωμί !!!

Ο Έλληνες αρτοποιοί δεν θα γίνουν υπάλληλοι στις επιχειρήσεις τους ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον τρόπο!

Ο σύλλογος των αρτοποιών συμπαραστέκεται στον αγώνα όλων των κοινωνικών ομάδων και είναι έτοιμος για δραστικότερες κινητοποιήσεις.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι θα πρέπει την Τετάρτη να προμηθευτούν ψωμί για δύο μέρες.

Ο Πρόεδρος

Χριστόφορος Τζαμαρίας




00 inkefalonia general ad 300X250