Σάμη: Μια σπουδαία εκδήλωση για έναν σπουδαίο άνθρωπο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 11:26

Σάμη: Μια σπουδαία εκδήλωση για έναν σπουδαίο άνθρωπο

Μια σπουδαία εκδήλωση για έναν πραγματικά σπουδαίο άνθρωπο και αγωνιστή, παρακολουθήσαμε όσοι βρεθήκαμε χτες το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου - Λυκείου Σάμης. Η Κ.Ο.Β. Σάμης του ΚΚΕ, οργάνωσε αυτήν την εκδήλωση τιμώντας τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη.

 

Μια λιτή μα και γεμάτη εκδήλωση που τα είχε όλα! Έκθεση φωτογραφίας, ντοκιμαντέρ από την ζωή, την δίκη και την εκτέλεση του Μπελογιάννη και των συντρόφων του, στις 30 Μαρτίου του 1952, έκθεση βιβλίου, ομιλία του μέλους της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Διονύση Γεωργόπουλου και τέλος μουσικό αφιέρωμα με τους Σωκράτη Μπένο, Πέτρο Θεοφιλάτο και Ελένη Στραβάκου. Την εκδήλωση άνοιξε απευθύνοντας χαιρετισμό το μέλος της ΚΟΒ Σάμης, Πόπη Μαρκέτου. Στο κλείσιμό της, ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και όσους βοήθησαν στο να στηθεί αυτή η εκδήλωση, και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. 

Δείτε Το time -lapse και τα video που ακολουθούν  από την εκδήλωση. 

Το video με την απολογία του Μπελογιάννη από την ταινία του Ν. Τζίμα "Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο", είναι από το youtube και είναι μέρος του ντοκιμαντέρ που παρακολουθήσαμε χτες το απόγευμα στην εκδήλωση.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

https://youtu.be/sbXyapFi-zY?t=55
https://youtu.be/Ok5gklO9rDE?t=11
https://youtu.be/PrD48zzs6TM
https://youtu.be/XMyp8la77vU
 



00 inkefalonia general ad 300X250