Το ΠΑΜΕ για τη γηροκομείο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 19:08

Το ΠΑΜΕ για τη γηροκομείο

Η Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρομοκρατική στάση της διοίκησης του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στις 6/7, με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις και να παρθούν πίσω οι ποινές (περικοπές μεροκάματων). Ο Διευθυντής του Γηροκομείου κ. Ραζής, όχι μόνο δεν δέχτηκε καμία συζήτηση για το θέμα αλλά απείλησε να καλέσει την αστυνομία και επιχείρησε να κλειδώσει μέσα στο γραφείο τους συνδικαλιστές!!!

Στη συνέχεια που δόθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο Κεφαλονιάς και παρουσία του Δημάρχου κ. Παρίση, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Αποστολάτος επιβεβαίωσε την πρόθεση να υλοποιηθούν οι τρομοκρατικές ποινές που έχουν επιβληθεί. Άφησε να αιωρούνται ζητήματα για την εργασιακή ηθική των εργαζομένων. Υπονόησε ότι οι ποινές δεν είχαν να κάνουν με κάποιο αδίκημα αλλά με τη μη συμμόρφωση των εργαζομένων προς «τας υποδείξεις» της διοίκησης για να μην υπάρχει πολιτική αιχμή στις καταθέσεις τους. Δήλωσε ότι εάν οι έγγραφες απολογίες των εργαζομένων είχαν αποσυρθεί, δηλαδή εάν υπήρχε δήλωση μετάνοιας εκ μέρους τους, η στάση του θα ήταν διαφορετική!!! Μάλιστα παρότρυνε να απευθύνεται όποιος έχει πρόβλημα στους «θεσμικούς» συνδικαλιστές κι όχι στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.


Τι σημαίνουν όλα αυτά;
• Επίδειξη αδιαλλαξίας και πρωτοφανούς αυταρχισμού με στόχο να ποινικοποιηθεί κάθε αγωνιστικό φρόνημα και να σταματήσει κάθε διεκδίκηση δικαιωμάτων.
• Στήριξη από τα αφεντικά των δημοτικών οργανισμών των συμβιβασμένων συνδικαλιστών.
• Προσπάθεια απομόνωσης και απαξίωσης του ΠΑΜΕ.

Κι όλα αυτά με τη σιωπηρή συναίνεση του Δημάρχου της ΝΔ. Δημοτικές Αρχές – διοικήσεις οργανισμών παίρνουν θέση μάχης στο πλευρό της τρικομματικής συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) για την υλοποίηση των μνημονίων και όλων των αποφάσεων της ΕΕ. Ο αντιλαϊκός τυφώνας πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό, τη διαβολή, την τρομοκρατία.
Να μην τους περάσει!!!
Οργάνωση, αλληλεγγύη, ταξικός αγώνας.

Η Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ καλεί το λαό της Κεφαλονιάς να δώσει απάντηση στις νέες προκλήσεις. Να δράσουμε μαζικά – μαχητικά - ταξικά. Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες.


Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ