Σχέδιο για την καταβολή των φόρων σε εννέα δόσεις

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 09:11

Σχέδιο για την καταβολή των φόρων σε εννέα δόσεις

Σχέδιο αύξησης των δόσεων καταβολής των φόρων που προκύπτουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο λογαριασμός για περισσότερα από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά θα είναι πολύ πιο φουσκωμένος από πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο θα προβλέπει ότι η εξόφληση των φόρων θα μπορεί να γίνει σε περισσότερες από τρεις δόσεις, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις εννιά.

Το σχέδιο βρίσκεται υπό επεξεργασία και λέγεται ότι ετέθη και στην μακρά συνάντηση που είχε το πρωί ο Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας.

Αν επαληθευθούν οι πληροφορίες, πρόκειται να διατηρηθούν οι τρείς διμηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος, οι οποίες όμως εξαρτώνται από το πότε θα εκκαθαριστεί η δήλωση και στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα ακόμη και για 6 επιπλέον μηνιαίες δόσεις, μέχρι τον Ιούνιο του 2013, για τους επιπλέον φόρους που θα περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα, δηλαδή για εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ακόμη εξετάζεται η παράταση της λήξης της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με σκοπό να αποφευχθεί ενδεχόμενο μπλακ αουτ από τη υπερφόρτωση στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

ΕΡΤ




00 inkefalonia general ad 300X250