Μηνιαία Δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 13:52

Μηνιαία Δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας

Aπό τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας, τον Ιούνιο του 2012, καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα: Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα για βιασμό, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων, καταδικαστικές αποφάσεις, στέρηση εγγράφων παραμονής στην Χώρα και άλλα αδικήματα.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις που αφορούσαν την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, την κατοχή παράνομου οπλισμού και την εξιχνίαση κλοπών και διαρρήξεων.

Ενδεικτικά κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης και κοκαΐνης καθώς και 1.5 κιλό περίπου κάνναβη. Επιπλέον κατασχέθηκαν πολεμικά κα κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια, σπαθιά, φυσίγγια, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής, δύο επιβατικά αυτοκίνητα, μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα και χρήματα.

Παράλληλα στο πλαίσιο καταπολέμησης της παραβατικότητας και της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν:

• 167 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. εκ των οποίων 29 επικίνδυνες.
• 56 παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά υπενθυμίζονται οι ακόλουθες σημαντικές υποθέσεις:

 

Συνελήφθη, την Τρίτη (05-06-2012) το μεσημέρι, στα Τραυλιάτα Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 54χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή.

 Συνελήφθησαν την Παρασκευή (08-06-2012) το βράδυ στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 42χρονος ημεδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας καθώς και η 24χρονη ημεδαπή σύζυγός του για κατοχή και αποθήκευση ηρωίνης.(Σχετικό το από 08-06-2012 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής).

Συνελήφθησαν την Δευτέρα (11-06-2012) σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένα ζευγάρι υπηκόων Συρίας ηλικίας 22 και 43 ετών με το ανήλικο παιδί τους και ένας 21χρονος υπήκοος Σομαλίας για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Κεφαλονιά και συνελήφθησαν το Σάββατο (16-07-2012) δύο ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, ηλεκτρικός εκκενωτής (tayzer) και μηχανολογικός - ηλεκτρονικός εξοπλισμός που είχαν αφαιρέσει από πλοίο, το οποίο είχε κατασχεθεί από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου την Δευτέρα 05-03-2012, για υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων (Σχετικό το από 06-03-2012 Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος).

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (24-05-2012) το μεσημέρι στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένα ζευγάρι ημεδαπών ηλικίας 29 και 38 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της αντίστασης. Κατασχέθηκαν 2 κιλά κάνναβης, το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και το χρηματικό ποσό των (1.470) ευρώ.




00 inkefalonia general ad 300X250