Η σύσκεψη των φορέων για την ανασυγκρότηση της Παλικής (εικόνες + Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 09:27

Η σύσκεψη των φορέων για την ανασυγκρότηση της Παλικής (εικόνες + Βίντεο)

Χτες το βράδυ στην αίθουσα του ΤΕΙ στο Ληξούρι ο περιφερειάρχης κ Θεόδωρος Γαλιατσάτος εισηγήθηκε το πρόγραμμα για την ολοκληρωμένη χωροταξική επένδυση της Παλικής ενημέρωσε φορείς αλλά και κατοίκους της Παλικής που γέμισαν την αίθουσα, για το πρόγραμμα (ΟΧΕ) που αφορά την ανάπτυξη της Παλικής. Aίσθηση πάντως προκάλεσε  η απουσία του Δημάρχου και των αντιδημάρχων, οι οποίοι δεν παρέστησαν στην συνάντηση.

Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος

Ο κ Γαλιατσάτος τόνισε ότι με κοινή πορεία 3-4 μηνών όπου θα εγκριθεί και θα διαμορφωθεί η στρατηγική, θα έχει το χαρακτηριστικό ότι την επομένη μέρα θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος Μον. Α- ΕΥΔ Ιονίων Νήσων κ Α Σπίγγος έκανε την παρουσίαση και εξήγησε στους παρευρισκόμενους το πρόγραμμα.

Θεόφιλος: «Θα πρέπει να τελειώσουμε με τα έργα υποδομής για να έχουμε ανάπτυξη»


Στην παρουσίαση της ΟΧΕ, δυναμικό παρών από την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά με τον επικεφαλής Θεόφιλο Μιχαλάτο και το δημοτικό σύμβουλο Διονύση Αραβαντινό. Ο κ Μιχαλάτος μιλώντας με την ιδιότητα του προέδρου του επιμελητηρίου και όχι με την ιδιότητα του πολιτικού όπως τόνισε ο ίδιος, στην αρχή της τοποθέτησης του εστίασε στην απουσία δημάρχου, του αντιδήμαρχού έργων αλλά και του αντιδήμαρχού Παλικής λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι εδώ να ακούσουν και να συμβάλουν στο διάλογο. Θα πρέπει να τελειώσουμε με τα έργα υποδομής για να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη. Το Ληξούρι πρέπει να αποκτήσει προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια, θα φέρει κόσμο στην Παλική, και οικονομική ανάσα για τα μαγαζιά και τους κατοίκους.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του κ Μιχαλάτου
https://www.youtube.com/watch?v=nofq89_MJp0

Αραβαντινός: «Τεράστια κενά από μία ανεπαρκή Δημοτική Αρχή»

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός τόνισε ότι, έστω και ένα ευρώ να έρθει, αν είναι δυνατόν, από αυτό το πρόγραμμα στην περιοχή της Παλικής θα είναι ευπρόσδεκτο. Πάντως το σίγουρο είναι ότι η ΟΧΕ (ολοκληρωμένη χωρική επένδυση) δεν θα θεραπεύσει πάσα νόσο, και ούτε θα έρθει να καλύψει τα τεράστια κενά πέντε χρόνια τώρα που υφίστανται από μια ανεπαρκή δημοτική αρχή. Ενώ τρεις άξονες είναι σημαντικοί πάνω στους οποίους πρέπει να επενδύσουμε μέσο αυτού του προγράμματος, πρωτογενείς τομέας, τουρισμός και πολιτισμός. Ο κ Αραβαντινός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για τις ανεμογεννήτριες τονίζοντας ότι το κράτος δεν λαμβάνει υπ’ οψην του τους θεσμικούς φορείς, εννοώντας δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, αγνοώντας τις αρνητικές αποφάσεις που έχουν πάρει για το θέμα.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του κ Αραβαντινού.

https://www.youtube.com/watch?v=coaFLn7nRdU

Οι υποδομές (οδικό δίκτυο, κτήρια, σχολεία) και ο πολιτισμός (Ιακωβάτειος, Φιλαρμονική, μουσείο) κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις των περισσοτέρων ομιλητών, βλέποντας ως σανίδα σωτηρίας για την Παλική το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων μίλησαν ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης, ο επικεφαλής της παράταξης ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ρουχωτάς και εκπρόσωποι φορέων.

DSC 1006DSC 1009DSC 1010DSC 1012DSC 1013DSC 1022DSC 1023DSC 1025DSC 1027DSC 1029DSC 1031DSC 1033DSC 1038


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250