Σημαντική ημερίδα το Σάββατο για την Επτανησιακή διατροφή και τα τοπικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 13:32

Σημαντική ημερίδα το Σάββατο για την Επτανησιακή διατροφή και τα τοπικά προϊόντα

Μια σημαντική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Κεφαλονιά. Πιο συγκεκριμένα, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η ΚΕΔΗΚΕ, ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας και το Λύκειο Ελληνίδων, συνδιοργανώνουν ημερίδα – εκδήλωση με τίτλο: «Η Επτανησιακή διατροφή και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα των Ιονίων Νήσων, ως εργαλεία ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας». Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στο θέατρο «Ο Κέφαλος» και σκοπός της είναι ο εξής:

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της βελτίωσης της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω εκπαιδευτικών δράσεων προς την τοπική κοινωνία.
Η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και η ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια. Η δημιουργία «Σήματος Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» που θα αποδίδεται από σχετική επιτροπή ειδικών που θα συγκροτηθεί γι' αυτό το σκοπό με εστιάτορες και επαγγελματίες.

Τέλος, η ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών προβλημάτων που παρατηρούνται κατά την παραγωγή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

 7038683

Ο Ανδρέας Βιτωράτος καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων τονίζει «Καλούμαστε να υλοποιήσουμε δράσεις που έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων. Για όλα αυτά τα προγράμματα κάνουμε αυτή την πολύ σημαντική ημερίδα στην Κεφαλονιά. Η ημερίδα θα είναι ξεχωριστή όχι μόνο όσον αφορά τη θεματολογία της, αλλά θα συμμετάσχει με τον δικό του ξεχωριστό και πάντα όμορφο τρόπο και το Λύκειο Ελληνίδων».

«Θέλουμε να αναδείξουμε τα τοπικά μας προϊόντα»

 7038685

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία και να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα μας για να αναδείξουμε και τα ήθη και έθιμα το τόπου μας, βοηθώντας έτσι να αναπτυχθεί η Κεφαλονιά. Θα πρέπει όλοι να κάνουμε τέτοιες προσπάθειές, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο και ο τουρισμός» δηλώνει από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Συνεταιρισμού Δημήτρης Προβολισιάνος.




00 inkefalonia general ad 300X250