Ένωση γονέων μαθητών Κεφαλονιάς : "Στο ίδιο έργο θεατές ,κάθε χρόνο έτσι και φέτος…"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 10:38

Ένωση γονέων μαθητών Κεφαλονιάς : "Στο ίδιο έργο θεατές ,κάθε χρόνο έτσι και φέτος…"

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  ηλ.διεύθυνση : enossigoneonkefaloniasyahoo.gr


Στο ίδιο έργο θεατές ,κάθε χρόνο έτσι και φέτος…

Τα σχολεία άρχισαν µε τεράστια κενά , πέρασε πάνω από ένας µήνας για να γίνουν προσλήψεις κι αυτές όχι στο ύψος των αναγκών.
Σχολεία χωρίς σεισµολογικό έλεγχο µε την πλειονότητα των µαθητών του νησιού να στεγάζεται σε κοντέινερς , χωρίς καµµία µέριµνα για το παρόν τους χωρίς  σχέδιο για το µέλλον τους.
Προβλήµατα στις µεταφορές, υπολειτουργία ή απουσία ενισχυτικής και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, υποχρηµατοδότηση σχολικών επιτροπών, αύξηση της αναλογίας µαθητών/εκπαιδευτικών.
Και τελευταία :  α. αποκλεισµός του δικαιώµατος των κεφαλονιτών φοιτητών (εισαχθέντων µε το επιπλέον ποσοστό λόγω σεισµού) να αιτηθούν µετεγγραφή και β. περικοπή  τµηµάτων επιλογής ή ξένων γλωσσών στο ΓΕΛ Ληξουρίου, στο ΓΕΛ Σάµης και στο 2° Γυµνάσιο Αργοστολιού, από τον Περιφερειακό ∆ιευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση.

Αυτά τα δύο τελευταία µέτρα δεν είναι µεµονωµένα, ούτε ήσσονος σηµασίας,  έχουν µάλιστα ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος . Είναι συνέχεια πρακτικών που προστίθενται σε µία ήδη επιβαρυµένη και ασφυκτική κατάσταση. Πλήττουν ακόµη περισσότερο οικονοµικά οικογένειες που αγωνίζονται για τις σπουδές των παιδιών τους (το πρώτο) αλλά και υποβαθµίζουν περαιτέρω την εκπαιδευτική  διαδικασία  (το δεύτερο). Κι ακόµα πέραν του προφανούς αποτελέσµατος, σηµατοδοτούν µία πρακτική και προσπαθούν να εγκαταστήσουν µία αντίληψη :

Ότι όποια διευκόλυνση δόθηκε στους µαθητές του νησιού µετά τη δοκιµασία και τις καταστροφές των σεισµών, πρέπει να την αναγνώσουµε και να την εµπεδώσουµε σαν «χάρη» που  προσφέρθηκε και όχι σαν την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήµατος που διεκδικήθηκε αγωνιστικά από µαθητές, καθηγητές και γονείς της Κεφαλονιάς και ως εκ τούτου πρέπει να είµαστε φειδωλοί στη διεκδίκηση  των δικαιωµάτων  µας.
Και, όταν η  πολιτική των µνηµονίων, της λιτότητας που γνωρίζουµε διαχρονικά από τις τελευταίες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις αλλά και των ισοσκελισµένων προϋπολογισµών  που επιτάσσει η ΕΕ,  δεν επιτρέπει την πλήρη κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών, έρχεται η ίδια πολιτική να κλείσει την ψαλίδα από την άλλη πλευρά για να µειώσει ψευδώς τις ελλείψεις των καθηγητών, βαφτίζοντας «υπερβολική» την αξίωση των µαθητών να διδάσκονται τα µαθήµατα επιλογής τους µε συνθήκες ανθρωπινές και υπονοώντας ότι οι καθηγητές προσβλέπουν σε µεγαλύτερο αριθµό προσλήψεων.

Οχι άλλη υποκρισία και  κοροϊδία. Γνωρίζουµε ότι τέτοιες πρακτικές, που τώρα είναι αρχή σε λίγο θα είναι καθεστώς.

Ζητάµε τη λειτουργία των εν λόγω τµηµάτων.

Αντιστεκόµαστε και διεκδικούµε καλύτερα σχολειά και συνθήκες µόρφωσης για τα παιδιά µας
Όχι άλλες κούφιες υποσχέσεις, όχι άλλη αναµονή και απογοήτευση. Ναι στη δύναµη της οργάνωσης και της διεκδίκησης.
Χαιρετίζουµε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των µαθητών που έγιναν πανελλαδικά αλλά και στο νησί µας. ΄Εδωσαν εξετάσεις στο µάθηµα του οργανωµένου αγώνα και πήραν την υπόθεση του σχολείου και της ζωής τους στα χέρια τους.
Ως γονείς  θεωρούµε  ελάχιστη υποχρέωσή µας  να βρισκόµαστε δίπλα τους, σεβόµενοι τις συλλογικές τους αποφάσεις, αν θέλουµε να ωριµάσουν, να µάθουν να διεκδικούν και να συνδιαµορφώνουν την κοινωνία στην οποία θα ζήσουν.  

Για το ∆Σ της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ο πρόεδρος                               Η γραµµατέας
Γιώργος Σπυράτος                      Χαρά Φραγκιά 




00 inkefalonia general ad 300X250