Σήμερα ο διαγωνισμός για τα πετρέλαια στο Ιόνιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 07:10

Σήμερα ο διαγωνισμός για τα πετρέλαια στο Ιόνιο

Με μία σίγουρη συμμετοχή και δύο που «παίζονται» μέχρι την τελευταία στιγμή, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 2 Ιουλίου ο διεθνής διαγωνισμός για έρευνες πετρελαίου σε Ιωάννινα, Δυτικό Πατραϊκό και Κατάκολο. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επιβεβαιωμένη είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Energean Oil and Gas (Πρίνος) και για τις 3 περιοχές.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα δεν αποκάλυπταν τις ακριβείς τους προθέσεις. Στελέχη της εταιρείας, δήλωναν ότι ο τομέας της έρευνας ενδιαφέρει οπωσδήποτε. Ωστόσο οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη καθώς η αξιολόγηση των δεδομένων συνεχίζεται.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή εταιρειών του εξωτερικού, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής υπήρχαν πληροφορίες για ενδιαφέρον της βρετανικής Premier, η οποία για την αξιολόγηση των περιοχών συνεργάζεται με Έλληνα ειδικό που κάνει διεθνή καριέρα (ΗΠΑ και αλλού), χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται 100%.

Έτσι, εφ΄όσον υπάρξουν 3 προσφορές διαφορετικών εταιρειών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι στο ΥΠΕΚΑ. Θα πρέπει δηλαδή η συμμετοχή να αξιολογηθεί με δεδομένα τα προβλήματα στην προετοιμασία του διαγωνισμού open door, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, σε συνδυασμό με την γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Πηγή: newsplus.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250