Β. Παπαδόπουλος: «Έχει κενά η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα πετρέλαια»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Ιουλίου 2012 17:34

Β. Παπαδόπουλος: «Έχει κενά η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα πετρέλαια»

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Ειδικού τεχνικού επιστήμονα του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, όσον αφορά την μελέτη αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην εξόρυξη πετρελαίου, κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ και μετά από ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου κ. Μάκη Φόρτε, ο ωκεανογράφος κ. Παπαδόπουλος παραδέχθηκε πως η μελέτη που έχει γίνει όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις , είναι ελλιπής και έχει πολλά κενά.

«Εγώ θα την επέστρεφα πίσω τη μελέτη. Αν ήμουν σύμβουλος δεν θα την περνούσα» τόνισε με ειλικρίνεια o κ. Παπαδόπουλος, αφήνοντας άναυδους τους συμβούλους, αλλά και το κοινό που παρακολουθούσε εκείνη τη στιγμή τη συζήτηση, καθώς την κουβέντα αυτή την έκανε ο ίδιος ο μελετητής!

Πάντως θέματα σημαντικά που τέθηκαν προς συζήτηση εκτός ημερησίας καταψηφίστηκαν από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, όπως ήταν το θέμα της Πυροπροστασίας των νησιών των Ιονίων. Το θέμα μπήκε, ωστόσο ουδέποτε συζητήθηκε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250