Τιμήθηκε στην Κεφαλονιά, ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος! (εικόνες + video)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 12:45

Τιμήθηκε στην Κεφαλονιά, ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος! (εικόνες + video)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κεφαλονιά, ο εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του προστάτη του Σώματος, μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας, το παρών έδωσαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας Ιωάννης Αγγελόπουλος, οι επικεφαλείς των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας του νησιού (Διοικητής της Πυροσβεστικής Βασίλειος Σολδάτος και ο διοικητής της ΑΕΝ Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Ιωάννης Βασιλόπουλος ), ο πρέοδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κώστας Γρηγορόπουλος αλλά και πολλοί αστυνομικοί και αρχιφύλακες.

Την δοξολογία τέλεσαν ο αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Πετεινάτος και ο αρχιμανδρίτης Παϊσιος Παράσχης.

Ο Αστυνόμος Α’, Γρηγόρης Γκίνας, ανέγνωσε την Ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Δημήτριου Τσακνάκη.

Τον Δήμο εκπροσώπησε, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκκάτος.

https://www.youtube.com/watch?v=ee1_uVqdLog

Παρακάτω η Ημερήσια Διαταγή

Αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί και Πολιτικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

H σημερινή ημέρα, είναι ημέρα εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και Προστάτη του Σώματός μας και έχει καθιερωθεί από την πολιτεία μας ως «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο Άγιος Αρτέμιος εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών και διακρίθηκε για τη βαθιά χριστιανική του πίστη, την ισχυρή θέληση και το άκαμπτο σθένος του. Το δίκαιο έργο που πρόσφερε αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη μέχρι και σήμερα. Ο βίος του μας διδάσκει τη δύναμη της πίστης του, την γενναιότητά του και την θαρραλέα αντίστασή του, απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη.

Ο Άγιος Αρτέμιος αποτελεί ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Μας καθοδηγεί και μας εμπνέει με τον ενάρετο βίο του να αγωνιζόμαστε με πίστη και συνέπεια στο καθήκον, προστατεύοντας πρωτίστως το δικαίωμα των πολιτών για κοινωνική ειρήνη.
Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο μας και να προσαρμοστούμε στις απαιτητικές συνθήκες που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα, αναβαθμίζουμε καθημερινά τον τρόπο δράσης των αστυνομικών υπηρεσιών, εστιάζοντας κυρίως στην αμεσότητα της επικοινωνίας και στη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία.

Για τον σκοπό αυτό, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δράσεις, όπως ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς», οι «Κινητές Αστυνομικές Μονάδες» και η «Ώρα του Πολίτη των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων».

Το σημαντικότερο εγχείρημα και στοίχημα όμως αυτήν την περίοδο, είναι η αναδιάρθρωση του Σώματος και η εφαρμογή κάποιων επιπλέον απαραίτητων διοικητικών αλλαγών, προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει μια πιο ευέλικτη και σύγχρονη μορφή.

Επιπρόσθετα, παρά την πολύ δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, συνεχίζουμε να καταβάλλουμε συστηματικά επίμονες προσπάθειες, οι οποίες επιβεβαιώνονται καθημερινά και αφορούν κυρίως στην διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, στην ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης, στην καταπολέμηση της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, στην οδική ασφάλεια, στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση και διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών.

Η μάχη και ο αγώνας στην αστυνόμευση είναι καθημερινός και δίνεται από τον καθένα μας, με ακρίβεια και συνέπεια στην αποστολή μας. Σας καλώ λοιπόν να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, λειτουργώντας με επαγγελματισμό και ευθύνη στις σύγχρονες προκλήσεις που παρουσιάζονται για να δικαιώσουμε όλους όσους μας εμπιστεύονται.

Αυτή η προσπάθεια βέβαια αναγνωρίζεται καθημερινά από την ίδια την πολιτεία, καθιστώντας την Αστυνομία παράγοντα ομαλότητας και κοινωνικής συνοχής. Η αναγνώριση αυτή μας δίνει αναμφισβήτητα ώθηση να λειτουργούμε συλλογικά και στοχευμένα με υποκινούμενα αισθήματα αλληλεγγύης και αλτρουισμού.

Αυτήν την ημέρα όμως δεν θα πρέπει να λησμονούμε εκείνους τους συναδέλφους μας που θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά θα πρέπει να τους μνημονεύουμε καθημερινά, γιατί μας θυμίζουν το υψηλό χρέος που έχουμε απέναντί τους και απέναντι στην κοινωνία, ως προς την εκπλήρωση της αποστολής μας.

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ
Αντιστράτηγος

DSC 0266DSC 0267DSC 0268DSC 0269DSC 0271DSC 0273DSC 0274DSC 0275DSC 0276DSC 0277DSC 0278DSC 0279DSC 0281DSC 0282DSC 0286DSC 0288DSC 0289DSC 0290DSC 0292DSC 0293DSC 0294


Ετικέτες: