Στο μικροσκόπιο τα προβλήματα των Πουλάτων

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 09:33

Στο μικροσκόπιο τα προβλήματα των Πουλάτων

Η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το νησί μας, έφερε στην επιφάνεια  με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πουλάτα και που έχουμε ήδη καλύψει εκτενώς.  Αυτό    της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων στο ρέμα που διασχίζει το χωριό μας  και που    αποτελεί εστία κινδύνου σε κάθε έντονη βροχόπτωση.   

 
Αφορμής δοθείσης, επιχειρούμε σήμερα να παρουσιάσουμε αναλυτικά το σύνολο των  προβλημάτων του χωριού μας. Σταχυολογώντας τα,  ως κυριότερα αναγνωρίζονται τα εξής:
 
  1. Ο κορεσμός του κοινοτικού κοιμητηρίου. Για την επίλυση του φλέγοντος αυτού ζητήματος έχουν γίνει προσπάθειες αγοράς παρακείμενου οικοπέδου χωρίς όμως να έχουν τελεσφορήσει. Παράλληλα εξετάζεται η περίπτωση χώρου στη θέση Κουτριάδες, εκτός της οικιστικής ζώνης του χωριού.
  2. Η αξιοποίηση του σπηλαίου Αγκαλάκι για το οποίο στο παρελθόν είχε εκπονηθεί σχετική μελέτη η οποία δυστυχώς έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, καθώς και η ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει το σπήλαιο με την επαρχιακή οδό Σάμης – Πουλάτων.
  3. Η αποκατάσταση του κτιρίου του δημοτικού σχολείου το οποίο σήμερα είναι εντελώς ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.
 Επίσης, απαραίτητα έργα για το χωριό μας είναι τα εξής έργα:
  1. H ολοκλήρωση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας "Κοσμάς Φλαμιάτος" με τη συμπλήρωση του ηλεκτροφωτισμού της,  καθώς  και την τοποθέτηση  αυτόματου συστήματος ποτίσματος.
  2. Η επισκευή του εξωτερικού τοιχίου του Κοινοτικού Γραφείου, ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου και η αποκατάσταση του οδοστρώματος που έχει υποχωρήσει σε παρακείμενο σημείο.
  3. Η επιδιόρθωση της αντλίας νερού στο αντλιοστάσιο του σπηλαίου Αγκαλάκι για την κάλυψη μέρους των αναγκών των κτηνοτρόφων της περιοχής.
 
Τέλος, αναγκαίες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού μας, κρίνονται και οι παρακάτω διανοίξεις και επεκτάσεις κοινοτικής οδοποιϊας:
  1. Διάνοιξη οδοποιϊας από τη θέση Κοκκινοπύλη έως τους πρόποδες του βουνού προς Μιτάτο (περίπου 200 μ.)
  2. Επέκταση οδοποιϊας στη θέση Παλαιό χωριό έως αλώνι Κουτρούπα (100 μ.)
  3. Διάνοιξη οδοποιϊας για πρόσβαση στην εκκλησία της Παναγίας (50 μ.)
 
Μάλιστα, όπως δήλωσε στο www.poulatakefalonias.gr  ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας κ. Άγγελος Τουλάτος, τα παραπάνω έργα έχουν προταθεί για ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κεφαλλονιάς για το 2016.
 
Από την πλευρά μας θα προσθέταμε ως απολύτως απαραίτητη την αναστήλωση της εκκλησίας της Παναγίας της Αμυγδαλιώτισσας και την ανακύρηξη της ως διατηρητέο μνημείο, καθώς και την πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών συντήρησης στο γήπεδο ποδοσφαίρου η χρήση του οποίου είναι επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των νέων του χωριού μας.


Από την πλευρά μας ως www.poulatakefalonias.gr κάνουμε έκκληση στους αρμοδίους να ασχοληθούν σοβαρά με τα χρόνια προβλήματα των Πουλάτων, ενός χωριού με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές, πολλά εκ των οποίων μπορούν να επιλυθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου με ελάχιστο πραγματικά κόστος.

 

Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250