Οι μαθητές της Παλικής ενημερώθηκαν για τη ζωή των πουλιών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 08:30

Οι μαθητές της Παλικής ενημερώθηκαν για τη ζωή των πουλιών

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch 2015). Η εκδήλωση υλοποιήθηκε ταυτοχρόνως σε περίπου 40 χώρες, υπό την αιγίδα του Birdlife International. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον υγρότοπο του Λιβαδίου Παλικής, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας, συμμετείχαν στην εκδήλωση 32 μαθητές από την Στ’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου και το Νηπιαγωγείο Καρδακάτων.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης για τη μετανάστευση των πουλιών, τη σημασία της χώρας μας αλλά και του Ιονίου ειδικότερα, ως δρόμος διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών και για τους βιοτόπους των ειδών. Το προσωπικό του Φορέα διέθεσε στους μαθητές κιάλια και διόπτρες για την παρατήρηση των πουλιών του Λιβαδίου, οδηγούς αναγνώρισης των ειδών, ζωγραφιές και χειροτεχνίες με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, έγινε αναγνώριση και καταμέτρηση των ειδών που παρατηρήθηκαν στην περιοχή και πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στην ακτή της παραλίας του Λιβαδίου.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.

poulia


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250