Συνέντευξη Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στo Inkefalonia.gr - Μιλάει για τις πλημμύρες και την επανεκλογή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 09:37

Συνέντευξη Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στo Inkefalonia.gr - Μιλάει για τις πλημμύρες και την επανεκλογή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (video)

Συνέντευξη στο inkefalonia.gr έδωσε η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, λίγες μέρες μετά την επανεκλογή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή
Οπερατέρ: Γιάννης Παπαδάτος

Η συνέντευξη δόθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε, την Παρασκευή (25/9) το μεσημέρι, πριν γίνουν ακόμα ορατά τα καταστροφικά αποτελέσματα της θεομηνίας που έπληξαν την Κεφαλονιά, γι’ αυτό και στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις.

Ωστόσο, επικοινωνήσαμε και πάλι με την βουλευτή, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν μαζί με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο στις πληγείσες περιοχές και της θέσαμε ερωτήματα σχετικά με τις πλημμύρες και το πώς αυτές θα αντιμετωπιστούν.

-Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι σε αυτή την θεομηνία; θα μπορούσαν οι συνέπειες να ήταν μικρότερες για την Κεφαλονιά;

«Όχι δεν είναι αυτό το θέμα. Συνδυάστηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η έλλειψη γενικότερου σχεδιασμού στις κατασκευές, που πολλές φορές γίνονται κατασκευές, χωρίς να έχουν προβληθεί οι συνέπειες στα θέματα της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Το βέβαιο είναι ότι τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ώστε να προστατευτεί ο Νομός αντιπλημμυρικά.

Παράλληλα πρέπει να φροντίσουμε για την αποζημίωση των ιδιοκτητών και των περιουσιών τους, καθώς το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

- Λειτούργησε η πλημμύρα επιβαρυντικά στο οδικό δίκτυο που ακόμα δεν έχει επισκευαστεί από τους σεισμούς;

«Είναι αλήθεια πως σε μερικά σημεία της οδοποιίας, οι πλημμύρες που έπληξαν την Κεφαλονιά λειτούργησαν επιβαρυντικά, εφόσον δεν είχε γίνει η αποκατάσταση των δρόμων, μετά τους σεισμούς του 2014».

- Πώς προχωράει ο συντονισμός για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει;

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια και ταυτόχρονα επικοινωνώ και με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, ώστε άμεσα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο νησί».

Παρακάτω δείτε την ενδιαφέρουσα μετεκλογική συνέντευξη από την βουλευτή, η οποία μιλάει για την επανεκλογή της για 4η συνεχόμενη φορά στο Κοινοβούλιο.

Η κα Θεπεφτάτου μιλάει επίσης για τους στόχους της κατά την νέα Κοινοβουλευτική της θητεία, για τους πρώην συντρόφους που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν στην Λαϊκή Ενότητα, για την νέα συγκυβέρνηση που προέκυψε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και πολλά άλλα.

https://www.youtube.com/watch?v=tBfrw4oRhpE


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250