Στον Καραβόμυλο σήμερα η Αφρ. Θεοπεφτάτου και ο Θ. Γαλιατσάτος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015 17:43

Στον Καραβόμυλο σήμερα η Αφρ. Θεοπεφτάτου και ο Θ. Γαλιατσάτος

Καραβόμυλο βρέθηκαν σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, η Βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρο Γαλιατσάτο.Μαζί τους, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Παναγής Ζησιμάτος, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, Βαγγέλης Ανδρεάτος και ο Αρχιτέκτονας Γεράσιμος Βασιλάτος.


Βουλευτής , Περιφερειάρχης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, επισκέφτηκαν σημεία του αυλακιού που ξεχείλισε την Παρασκευή 25/9 και δημιούργησε τις καταστροφές που περιγράψαμε σε προηγούμενα σχόλιά μας.

Επισημάνθηκαν τα σημεία εκείνα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και όπως μας είπαν, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκείνες, που θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του φαινομένου των πλημμυρών, των τελευταίων ετών.

Η βουλευτής μας είπε πως γίνεται προσπάθεια, να αποζημιωθούν εκτός από τις οικοσκευές, αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, που υπέστησαν ολικές καταστροφές ή μικρότερες ζημιές, καθώς και βοηθητικοί οικιακοί χώροι. Ο Περιφερειάρχης μας ανέφερε πως θα γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια, να ολοκληρωθεί σύντομα ο φάκελος των καταστροφών, για να μπορέσει η πολιτεία να κηρύξει τον νομό «πλημμυρόπληκτο». Έτσι θα ξεπεραστούν πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και θα μπορέσουν οι πληγέντες να αποζημιωθούν γρηγορότερα.

Μετά τον Καραβόμυλο, συνέχισαν προς Αργοστόλι, όπου θα γινόταν σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια με αντικείμενο, τις καταστροφές από τις τελευταίες πλημμύρες.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

vlahatasamis.gr




00 inkefalonia general ad 300X250