Με πολύ κέφι η γιορτή των κτηνοτρόφων στα Θέματα (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 11:04

Με πολύ κέφι η γιορτή των κτηνοτρόφων στα Θέματα (εικόνες)

Πολύ όμορφα πέρασαν, όσοι βρέθηκαν χτες το βράδυ στην γιορτή των κτηνοτρόφων στα Θέματα! Και δεν ήταν λίγοι αυτοί!!! Κατάμεστος από κόσμο, ο χώρος του πουρναρόδασου του μοναστηριού! Οι παραβρισκόμενοι, απόλαυσαν γίδα βραστή, προσφορά των κτηνοτρόφων της περιοχής, σουβλάκια, το μοναδικό περιβάλλον και χόρεψαν με τη ψυχή τους, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Γεράσιμου Γεωργόπουλου! Μαζί του στην κιθάρα ο Διονύσης Παγουλάτος και στο βιολί, ο μοναδικός, Λαμπρογιάννης Πεφάνης!

 

Το πρόγραμμα περιείχε, Κεφαλλονίτικους , παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα… καθώς και τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελο Κωνσταντάκη, να αποδίδει από μικροφώνου, λαϊκά τραγούδια, ύστερα από «απαίτηση» του Δημάρχου κ. Παρίση! Εκτός του κ. Παρίση και του κ. Κωνσταντάκη, είδαμε και τους κ.κ. Αντιδήμαρχο Πυλαραίων κ. Γεράσιμο Αλυσανδράτο και τον πρόεδρο του ΟΚΑΠ κ. Μιχάλη Γάκη. Στον χαιρετισμό του ο κ. Κωνσταντάκης, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν, στο να γίνει αυτή η γιορτή,

Ονομαστικά τους κ.κ. Μπερδεμπέ Νίκο, Περικλή Βρεττό, Κότση Γιάννη, Σταμούλη Κώστα, Κουτσαύτη Αργύρη, Αμίτση Σταύρο, Σταμούλη Αλέκο, Καλιακούδη Γεράσιμο, Μαρκαντωνάτο Κώστα, Μαρίνη Κώστα, Τζάνη Ηλία, Μπάλα Σταύρο, Μαρκαντωνάτο Στέλιο, Τζανάτο Γεράσιμο, Θεοδωράτο Βαγγέλη, Αλεξάτο Σπύρο, Σταμούλη Σταύρο και Γεράσιμο Βασιλόπουλο. Ιδιαίτερη μνεία, έκανε ο Αντιδήμαρχος Πυλαραίων σε έναν από τους πρωτεργάτες του στησίματος αυτής της γιορτής, το μακαρίτη, Θεοτόκη Στεφανάτο.

Στην είσοδο του χώρου της γιορτής, είχαν στηθεί πάγκοι με παραδοσιακά προϊόντα, ( μέλι, ρίγανη, σκόρδα κλπ ).
Κλείνοντας, να ευχηθούμε στους διοργανωτές και του χρόνου να είναι καλά να ξαναστήσουν τη όμορφη γιορτή, που έγινε πλέον σημείο αναφοράς στα καλοκαιρινά δρώμενα της Κεφαλονιάς τα τελευταία χρόνια και μακάρι να τους μιμηθούν και άλλοι παραγωγικοί κλάδοι του νησιού.

Τάσος Καβαλλιεράτος

 

Vlahatasamis.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250