Γ. Βαρδακαστάνης πρόεδρος (Ε.Σ.Α.μεΑ.): «Δεν είμαστε ίδιοι, είμαστε όμως ίσοι»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 15:33

Γ. Βαρδακαστάνης πρόεδρος (Ε.Σ.Α.μεΑ.): «Δεν είμαστε ίδιοι, είμαστε όμως ίσοι»

Με έναν λόγο μεστό και ουσιαστικό ο Γιάννης Βαρδακαστάνης καθήλωσε το ακροατήριο του που παραβρέθηκε στην Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Ο κ. Βαρδακαστάνης, ο οποίος εδώ και 18 χρόνια έχει τη θέση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ανέπτυξε με ακρίβεια τις προσπάθειες που γίνονται και θα πρέπει να γίνουν, ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν μία καλύτερη αντιμετώπιση μέσα στην κοινωνία. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Μίλησε για πολλά και σημαντικά. Για τα πιστοποιητικά αναπηρίας που ταλαιπωρούν πολλές χιλιάδες αναπήρων: «45.000 άτομα με αναπηρία είναι αυτή τη στιγμή «φυλακισμένα» στο κέντρο εκτίμησης ποσοστού αναπηρίας και είναι άνθρωποι που τους έχουν κοπεί τα επιδόματα και οι συντάξεις που από αυτές ζούσαν».

Τόνισε πως: «Η αναπηρία δεν έχει κόμμα και χρώμα» και επεσήμανε πως: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όμως όλοι ίσοι».
Ο κ. Βαρδακαστάνης, αναφέρθηκε στις υποθέσεις της Ζακύνθου και της Ηπέιρου με σκληρά λόγια δηλώνοντας πως: «Δεν πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες. Πρέπει να τιμωρηθούν πραγματικά όσοι σφετερίζονται την αναπηρία προς όφελός τους. Θα ζητήσουμε την προστασία της οικογενειακής τιμής των ατόμων με αναπηρία».

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος , ο κ. Γιάννης Γκρέκας Γενικός

Γραμματέας Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ζακύνθου και ο κ. Αντώνης Χαροκόπος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ.

Ο κ. Κεκάτος τόνισε πως: «Εχουμε ηθική και θεσμική υπόσταση να δώσουμε ζωή στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Η Κεφαλονιά έχει δυνατότητες. Από την πλευρά του Δήμου θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια σε ουσιαστικό επίπεδο για την καλύτερη ζωή των αναπήρων».


Το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού στα Μεταξάτα θα διεξαχθεί ημερίδα με τίτλο «Οικονομική κρίση και ΑμεΑ».


Δείτε την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη.

https://www.youtube.com/watch?v=iAQxK71e_SU




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ