Αργοστόλι: Προβληματισμένοι οι έμποροι - “Ο,τι κινείται στην αγορά, κινείται από τους τουρίστες”

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 13:19

Αργοστόλι: Προβληματισμένοι οι έμποροι -  “Ο,τι κινείται στην αγορά, κινείται από τους τουρίστες”

Μια βόλτα στα μαγαζιά του Λιθoστρώτου στο Αργοστόλι και η διαπίστωση είναι μία... «Ο,τι κινείται στην αγορά, κινείται από τους τουρίστες». Αυτό μας είπαν, μέσες άκρες, οι καταστηματάρχες του Λιθοστρώτου. Διότι με τα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες 15 μέρες, με τις τράπεζες κλειστές και το μέλλον αβέβαιο, ο έλληνας αγοραστής έχει γίνει είδος υπό... εξαφάνιση!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ειδικά στον τομέα της ένδυσης, υπόδησης που ο τζίρος από τους έλληνες έχει σχεδόν μηδενιστεί...

 DSC 0064

 

"Δεν υπάρχουν οι Ελληνες "

H Μαρία Σκλαβουνάκη Γραμματέας του εμπορικού Συλλόγου «Η Κράνη» και με κατάστημα γυναικείων υποδημάτων στο Λιθόστρωτο 11 δηλώνει : «Πολλά είδη , όπως ρούχα και παπούτσια έχουν μεγάλη πτώση κυρίως από τους έλληνες. Και είναι φυσικό μετά από αυτό που γίνεται στις τράπεζες που παραμένουν κλειστές. Από εδώ και πέρα όμως ίσως αλλάξουν τα δεδομένα και ξαναέρθουμε στους ρυθμούς μας. Ευτυχώς ο τουρισμός βοηθάει πολύ την περίοδο αυτή με τα αρκετά κρουαζιερόπλοια που υπάρχουν φέτος στο νησί. Έχουμε εκπτώσεις στα μαγαζιά μας και πολύ μεγάλες και πρέπει να στηρίξουμε τα καταστήματα της Κεφαλονιάς».

Ακούστε εδώ τι μας είπε


Record music and voice >>

 

DSC 0067DSC 0069

DSC 0095

DSC 0071

«Η αγορά κρατά στάση αναμονής»

Ο Βασίλης Μουρελάτος από το κατάστημα ένδυσης Jeans Club στο Λιθόστρωτο τονίζει: « Η κίνηση από τους ντόπιους έχει σχεδόν μηδενίσει, ενώ και οι ξένοι είναι αρκετά φοβισμένοι και κρατούν τα μετρητά τους, κάνοντας συναλλαγές μόνο με κάρτα. Ακόμα και τα χρήματα να έχει κάποιος, πλέον δεν έχει την ψυχολογία να τα χαλάσει… Αυτή τη στιγμή όλη η αγορά κρατά μία στάση αναμονής... «.

Ακούστε εδώ τι μας είπε


Voice Recorder >>

DSC 0072DSC 0073DSC 0074DSC 0075DSC 0077

«Ο Έλληνας δεν βγαίνει ούτε βόλτα στα μαγαζιά»

Η Σούλα Σταμένη με κατάστημα υποδημάτων στο Λιθόστρωτο διαπιστώνει μια παρατεταμένη πτώση της κίνησης στα μαγαζιά: «Η κίνηση είναι πεσμένη μήνες τώρα, μη πω και χρόνια. Πλέον με τις τράπεζες κλειστές έχει σχεδόν μηδενιστεί. Οι εκπτώσεις ίσως βοηθήσουν κάτι να γίνει και να κινηθεί λίγο η αγορά. Οι ξένοι όμως δεν ψωνίζουν, όπως ψώνιζαν , ενώ ο Ελληνας δεν βγαίνει ούτε βόλτα στα μαγαζιά».

Ακούστε εδώ τι μας είπε


Record music and voice >>

 

DSC 0078DSC 0080DSC 0081DSC 0082DSC 0083

«Οι κλειστές τράπεζες έχουν γονατίσει την αγορά»

Ο Νίκος Νικολόπουλος με το κατάστημα «Από Σπίτι» τονίζει: « Οι κλειστές τράπεζες έχουν γονατίσει την αγορά. Κίνηση από έλληνες δεν υπάρχει, μόνο τουρίστες κινούν την αγορά και όποιος κυκλοφορεί έχει επιδοθεί σε ένα τρελό παζάρι. Σε κάποια πράγματα όμως πρέπει να είσαι ανυποχώρητος, γιατί πρόκειται για το εθνικό συμφέρον. Είναι πέρα από προσωπικό συμφέρον αυτό που συμβαίνει, ακόμα και αν μικρές επιχειρήσεις όπως αυτή κινδυνεύουν να κλείσουν. Προέχει το εθνικό συμφέρον. Οι εκπτώσεις θα δώσουν μικρή ώθηση. Λίγο κινήθηκε το ρούχο, αλλά αν δεν ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση δεν θα κινηθεί η αγορά. Όλοι, άλλωστε, είναι μπροστά από τις τηλεοράσεις και παρακολουθούν τις εξελίξεις».

DSC 0084DSC 0086DSC 0087

Οι περισσότεροι κοιτούν και δύσκολα προβαίνουν σε αγορές μας είπαν κάποιοι έμποροι...

DSC 0089DSC 0090

 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250