Βάσεις 2015: Πτώση παντού, εκτός από το 5ο πεδίο!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 10:18

Βάσεις 2015: Πτώση παντού, εκτός από το 5ο πεδίο!

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα προβλέψεις για τις βάσεις 2015

 

Εντυπωσιακή πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία -με εξαίρεση το 5ο- δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Τα στατιστικά δείχνουν βαθμολογικό «Βατερλό» σε πολλά μαθήματα συγκριτικά με πέρυσι. Mάλιστα, οι επιδόσεις είναι χειρότερες σε 15 από τα 22 μαθήματα όλων των κατευθύνσεων.

Η βαθμολογική πανωλεθρία είχε επιπτώσεις και στους αριστούχους, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 50% από την περσινή χρονιά.

Πτώση για τις βάσεις 2015 σε όλα τα πεδία

Τα στοιχεία με τις επιδόσεις των μαθητών είναι άκρως απογοητευτικά για άλλη μια φορά, όταν για παράδειγμα δείχνουν ότι σχεδόν το 80% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στη Φυσική, το 70% κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά και το 65% κάτω από τη βάση στην Ιστορία. Κατόπιν αυτών, η πτώση των βάσεων για τη φετινή χρονιά είναι βέβαιη ακόμη και σε υψηλόβαθμα τμήματα όπως είναι τα Πολυτεχνικά, τα Ιατρικά, Νομικής, Φιλολογικά, Φυσικομαθηματικά κ.ά. Στα Οικονομικά τμήματα του 5ου πεδίου φαίνεται ότι η πτώση θα είναι μικρότερης έντασης και πιθανότατα δεν θα αφορά το σύνολο των τμημάτων.

Πάντως, η πτώση των βάσεων θα είναι διαφορετικών ταχυτήτων και θα ξεκινήσει από 300 μόρια για ορισμένες υψηλόβαθμες σχολές και μπορεί να ξεπεράσει τα 1.200 μόρια για σχολές περιφερειακών ιδρυμάτων τόσο σε πανεπιστήμια όσο και σε ΤΕΙ. Σε αυτό θα συμβάλει και ο σοβαρός περιορισμός στις μετεγγραφές των νέων φοιτητών, οι οποίοι γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα έχουν καμία πιθανότητα αλλαγής σχολής, θα προτιμήσουν να δηλώσουν σχολές κοντά στα σπίτια τους.

Πηγή: ethnos.gr

Πριν τις βάσεις 2015 όμως:

Από την Δευτέρα 15-6-2015 ως και την Παρασκευή 17-7-2015, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορείτε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό σας Δελτίο (Μ.Δ.) στη παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση. Υπενθυμίζουμε για όσους δεν έχετε λάβει ήδη κωδικό ασφαλείας, ότι μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λύκειό σας για να εκδώσετε κωδικό.






00 inkefalonia general ad 300X250