Διάγγελμα Αλέξη Τσίπρα: «Το ΟΧΙ δεν σημαίνει έξοδος από την Ευρώπη»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 01:03

Διάγγελμα Αλέξη Τσίπρα: «Το ΟΧΙ δεν σημαίνει έξοδος από την Ευρώπη»

Ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμά του δήλωσε πως σταθερή επιδίωξη είναι μία συμφωνία με τους εταίρους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τη Δευτέρα με καλύτερους όρους.


Έφερε το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιρλανδίας που έκαναν επίσης δημοψηφίσματα, αλλά σημείωσε πως στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Κατηγόρησε τους Θεσμούς πως έκλεισαν τις τράπεζες, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει λόγο στον λαό μέσω ενός δημοψηφίσματος, ενώ έκανε λόγο για εικόνες ντροπής από τους συνταξιούχους στις ουρές στα ΑΤΜ.

Το όχι στο δημοψήφισμα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη και σημαίνει ισχυρή πίεση προς τους δανειστές για μία καλύτερη συμφωνία με λύση στο θέμα του χρέους.

Σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ για το δημοψήφισμα δήλωσε πως ο ίδιος δεν έχει κανένα κρυφό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή και έκανε λόγο πως ψέματα. Κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει όχι στο δημοψηφίσμα και ευχαρίστησε τους Έλληνες πολίτες για την ψυχραιμία που δείχνουν.

Πηγή: newsit.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250