ΣΥΡΙΖΑ (Οργάνωση Μελών Λειβαθούς): Δεν είμαστε απλοί θεατές…

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 20:47

ΣΥΡΙΖΑ (Οργάνωση Μελών Λειβαθούς): Δεν είμαστε απλοί θεατές…

Τέσσερις μήνες μετά την 25η Γενάρη βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για την έκβαση της πολιτικής μάχης που δίνει η κυβέρνηση σήμερα τόσο στο εξωτερικό σε επίπεδο δανειστών – θεσμών ,όσο και στο εσωτερικό σε επίπεδο των πολιτικών εκφραστών τους , και όχι μόνο...Σε αυτή λοιπόν την δεδομένη χρονική στιγμή , θεωρούμε ότι ο ρόλος απλά του θεατή εν αναμονή εξελίξεων και ο ρόλος του κριτή των θετικών ή αρνητικών εξελίξεων μετά την επίτευξη ή όχι της συμφωνίας , δεν μας ταιριάζει.

Και όχι μόνο σε εμάς , σαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας , του ίδιου του λαού. Γιατί πώς μπορείς να είσαι απλά θεατής όταν καθορίζεται το μέλλον σου ή απλά κριτής όταν δεν έχεις παλέψει για να το καθορίσεις.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή την στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας και η διαπραγματευτική ομάδα υπερασπίζονται με τον καλλίτερο και πιο σθεναρό τρόπο τον ελληνικό λαό . Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι κόκκινες γραμμές που θέτει η ελληνική πλευρά δεν είναι επικοινωνιακή τακτική αποπροσανατολισμού αλλά ουσιαστική γραμμή άμυνας. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οποιαδήποτε συμφωνία κι αν επιτευχθεί δεν θα αναιρεί την ουσία των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης έναντι του ελληνικού λαού.

Ξέραμε από την αρχή ότι ο δρόμος δεν θα ήταν εύκολος να τον διαβούμε. Από παντού θα υπήρξε λυσσαλέα επίθεση στο να γίνει η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς και ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της χώρας ένα λάθος που διορθώθηκε , μία παρένθεση που έκλεισε.

Ξέραμε από την αρχή ότι η διακυβέρνηση της χώρας κερδήθηκε στις 25 Γενάρη , όμως η εξουσία ακόμη δεν έχει δοθεί στον πραγματικό της κάτοχο που για μας είναι ο λαός. Υπάρχουν και θα υπάρχουν ακόμη μηχανισμοί , κέντρα εξουσίας , ολιγάρχες , ΜΜΕ που με οποιοδήποτε τρόπο θεμιτό ή αθέμιτο θα προσπαθούν να επαναφέρουν τον ζυγό της υποτέλειας και των μνημονίων σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Για αυτό λοιπόν τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό της κυβέρνησης , όχι με διάθεση άκριτης υποταγής , αλλά με ακλόνητη πεποίθηση ότι την ώρα της αδυσώπητης μάχης ,η συσπείρωση , η ενότητα και η εμπιστοσύνη είναι ανεκτίμητη βοήθεια και όπλο .

Για αυτό λοιπόν καλούμε τον καθένα από εμάς ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί να θεωρήσουν δική τους υπόθεση τον αγώνα που δίνεται σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί μόνο αν ο λαός είναι σύμμαχός της θα μπορέσει πραγματικά να βγεί με το κεφάλι ψηλά από αυτό τον πόλεμο. Γιατί μόνο αν η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μπορεί να υπολογίζει στην ενεργητική στήριξη των πολλών θα δυναμώνει την αντίστασή της απέναντι στους δανειστές, στα οργανωμένα συμφέροντα , στην εξουσία του πλούτου και στη διαπλοκή.