Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο Τ.Κ. Φαρακλάτων για καταπάτηση οικοπέδου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 10:32

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο Τ.Κ. Φαρακλάτων για καταπάτηση οικοπέδου

Πρός τον Πρόεδρο και τους κοινοτικούς συμβούλους της κοινότητας Φαρακλάτων Κεφαλονιάς. Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητές Κυρίες κ Κύριοι. Σας αποστέλλω αυτήν την επιστολή επειδή είμαι λυπημένη αλλά και πάρα πολύ θυμωμένη με έναν συγχωριανό μας, τον Θ. Κ. . Από την Μεγάλη Εβδομάδα ο εν λόγω κύριος ξεκίνησε να κόβει τις ελιές που είναι στο οικόπεδο μου στην περιοχή Λαγκάδι.

Σε ερώτηση δε κατοίκων του χωριού γιατί καταστρέφει τα δέντρα, αφού τα έκοβε εκτός εποχής κ στην ουσία τα έκοβε από την ρίζα, έλεγε ότι έχει την άδεια του ιδιοκτήτη. Σημειώστε ότι ούτε κατ' όψιν δεν γνωρίζω τον εν λόγω κύριο, ούτε έχω καμία δοσοληψία ή επικοινωνία μαζί του.

Τελικά μέχρι τις 22/4 είχε κόψει και καταστρέψει 6 ελιές, στις 2 δε που ήταν και οι μεγαλύτερες, αφού τις έκοψε μέχρι τη ρίζα, στη συνέχεια έβαλε ΠΟΛΛΑ λάστιχα αυτοκινήτων γύρω από το δέντρο και τους έβαλε φωτιά. Το βράδυ της ίδιας μέρας συγγενής μου ειδοποίησε την Πυροσβεστική, γιατί η φωτιά σε μία ελιά είχε αναζωπυρωθεί. Την επομένη 23/4 η Π.Υ. έβγαλε φωτογραφίες από την φωτιά σε μία εκ των οποίων φαίνονται και τα κομμένα ξύλα. Στις 3/5 ήρθα στο νησί και την επομένη πήγα στην Π.Υ. όπου έδωσα κατάθεση για να προχωρήσει η υπόθεση στον Εισαγγελέα. Παράλληλα είχα και επαφή με το δασαρχείο Αργοστολίου το οποίο έστειλε τον αγρονόμο της περιοχής ο οποίος κατέγραψε την ζημιά και παρέλαβε τις φωτογραφίες του οικοπέδου, πριν και μετά τη φωτιά. Σε επικοινωνία που είχα με το δασαρχείο μου είπαν ότι ΚΑΙ αυτοί θα στείλουν την υπόθεση στον Εισαγγελέα.

Την Δευτέρα 4/5 το πρωί, όταν ήμουν στο οικόπεδο, ήρθε ο κ. Θ. Κ. και παρουσία 2 μαρτύρων παραδέχθηκε ότι έκανε τη ζημιά λέγοντας χαρακτηριστικά αλλά και κλαψουρίζοντας «δε ξέρω ποιος διάολος με έβαλε, που εγώ το έκανα για να είναι όμορφο το κτήμα» κλπ.

Εγώ βέβαια ήμουν σε έξαλλη κατάσταση και στην απαίτηση μου να μου αποκαταστήσει την ζημιά, έλεγε πως έχω δίκιο να είμαι θυμωμένη και να του πω τι να κάνει για να επανορθώσει το λάθος του. Δυστυχώς ο κύριος αυτός είχε σχέδιο να κόψει τις ελιές για να πουλήσει τα ξύλα και την φωτιά την έβαλε για να λέει ότι οι ελιές ήταν σάπιες.

Στις φωτογραφίες που σας στέλνω θα δείτε όλη την καταστροφή που έκανε, ενώ στις φωτογραφίες από τον δορυφόρο κ το google street view θα δείτε ότι οι ελιές ήταν αιωνόβιες και στη μία από τις δύο, μέσα στη μεγάλη κουφάλα που είχε κάνει, είχε φυτρώσει και ζούσε μια τεράστια κουτσουπιά.

Ήταν ένα πραγματικό έργο τέχνης της φύσης που θαύμαζα κάθε φορά που ερχόμουν στο νησί.

Κύριε πρόεδρε. Αυτό το οικόπεδο είναι το μοναδικό που έχω στο χωριό και είναι από τους προπροπαπούδες μου.

Όπως καταλαβαίνετε έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία κ δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι είναι κάτι που έτυχε σε μία «κακιά στιγμή», ούτε να δεχθώ τις ψεύτικες δικαιολογίες του κ. Κ. που γνώριζε πάρα πολύ καλά τι έκανε.

Πέρα από τις νομικές διαδικασίες που θα κινηθούν αυτεπάγγελτα εναντίον του, σας παρακαλώ αυτή η επιστολή μου να διαβαστεί στο προσεχές συμβούλιο της κοινότητας για να μάθει όλο χωριό την ποιότητα του ανθρώπου κ τις πράξεις του.

Ο κ Κ. θα πρέπει επιτέλους να μάθει ότι δε μπορεί να κάνει ότι θέλει και πως υπάρχουν και κάποιοι που δεν τον φοβούνται.

Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση,

με εκτίμηση,

Παρασκευή Σπανού Παπαγιαννίδη

- Τα στοιχεία της Καταγγέλλουσας είναι διαθέσιμα προς κάθε Δημόσια Αρχή

Το κτήμα όπως έγινε μετά...

ktima meta0ktima meta1ktima meta2ktima meta3 lastixa aytokinitoyktima meta4

Το κτήμα όπως ήταν πριν...

 

ktima prin1ktima prin2ktima prin3




00 inkefalonia general ad 300X250