Συνεχίζονται οι συστηματικές αστυνομικές δράσεις στοχευμένου χαρακτήρα στα Ιόνια Νησιά κατά την θερινή περίοδο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 12:21

Συνεχίζονται οι συστηματικές αστυνομικές δράσεις στοχευμένου χαρακτήρα στα Ιόνια Νησιά κατά την θερινή περίοδο

Συνεχίζονται οι εντατικές αστυνομικές δραστηριότητες με τη διάθεση τακτικών περιπολιών, την ανάπτυξη δράσεων στοχευμένου χαρακτήρα (ομάδες παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας κ.λπ.), καθώς και η παράλληλη δραστηριοποίηση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ κ.λπ.) για την υποστήριξή τους, είναι τα βασικά στοιχεία του σχεδίου αστυνόμευσης των Νησιών του Ιονίου για την θερινή περίοδο.

Βασικός στόχος των μέτρων που εφαρμόζονται είναι η προστασία και η εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών καθώς και η υγιής και απρόσκοπτη εμπορική δραστηριότητα.

Αναλυτικότερα οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Λευκάδας κατά το χρονικό διάστημα από 13.05 έως 14.05.2015 είχαν ως αποτέλεσμα να ελεγχθούν συνολικά (283) οχήματα και (460) άτομα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά (32) άτομα και ειδικότερα:

Επίσης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση επικίνδυνων παραβάσεων, βεβαιώθηκαν συνολικά (136) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν:

Ενώ, κατασχέθηκαν συνολικά (195) είδη παρεμπορίου.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου ακολουθώντας τον σχεδιασμό αστυνόμευσης που εφαρμόζεται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.




00 inkefalonia general ad 300X250