Επιστολή Ευάγγελου Φιοραβάντε για τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 21:26

Επιστολή Ευάγγελου Φιοραβάντε για τις εκλογές

Οι πρόσφατες εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 σήμαναν οριστικά το τέλος της μεταπολίτευσης.Οι επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι οι πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές και οι καθοριστικότερες από το 1974 γιατί ανοίγουν το δρόμο για τη νέα μεταπολιτευτική εποχή.

Το ερώτημα είναι ένα και σημαντικό. Ποια κυβέρνηση μπορεί να είναι αξιόπιστη; Ποια κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει λύσεις; Ποιά μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα και να μας οδηγήσει στο δρόμο της οικονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης; Ποια πρέπει να είναι η επιλογή του εκλογικού σώματος, του Έλληνα και της Ελληνίδας ψηφοφόρου και γιατί;

Οι προβληματισμοί που τίθενται είναι δικαιολογημένοι και εντείνονται ακόμα περισσότερο καθώς ζοφερά σενάρια αναπτύσσονται, ξανά τον τελευταίο καιρό, για το ποια θα είναι η προοπτική της χώρας αν οδηγηθεί εκτός Ευρώ.
Το διακύβευμα των εκλογών είναι η αξιόπιστη κυβερνητική επιλογή που θα εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της ο Αντώνης Σαμαράς, ο αυριανός πρωθυπουργός, είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση. Η Νέα δημοκρατία βαθιά προσηλωμένη στην Ευρωπαϊκή ιδέα που αποτέλεσε το όραμα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι αυτή που εξασφάλισε στη χώρα μια σταθερή πορεία μέσα σε ήρεμα νερά, μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι αυτή που τώρα, στη πιο δύσκολη στιγμή, μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα θα οδηγήσει για μια ακόμη φορά τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι.

Το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας που συνεχώς προβάλλεται εντός και εκτός της χώρας ως υπαρκτό σενάριο, μετά από την αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής, που φάνταζαν ως η μοναδική λύση στην Ελληνική κρίση, έρχεται ακόμη πιο κοντά, εφιαλτικό, με δεινά και ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας και στην κοινωνική της συνοχή.

Το πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται ως μια κινούμενη άμμος που μπορεί να συμπαρασύρει την Ελληνική κοινωνία στην άβυσσο.

Η επιλογή μας, η επιλογή του εκλογικού σώματος, η επιλογή του Έλληνα και της Ελληνίδας ψηφοφόρου έχει τεράστια και καθοριστική σημασία. Η επιλογή μας στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να είναι σύμφωνη με αυτό που επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον, το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, το συμφέρον της δικής μας γενιάς και των παιδιών μας. Είναι ταυτόσημο με τις σταθερές και τις αξίες που εκφράζονται από τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η αποφυγή του εφιαλτικού σεναρίου της εξόδου μας από το Ευρώ.

Αυτή η προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας μπορεί να κατακτηθεί. Θα είναι ένας αγώνας δύσκολος, ένας δρόμος ανηφορικός, με πολλά εμπόδια, που απαιτεί σκληρή δουλειά και επίπονη προσπάθεια, με πολλές θυσίες.

Ο αγώνας ίσως θα ήταν λιγότερο επίπονος αν δεν είχε μεσολαβήσει η περίοδος της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Την κυβέρνηση της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας, της οικονομικής εξαθλίωσης. Της κυβέρνησης που ταπείνωσε το εθνικό φρόνημα, που μείωσε την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς. Και που από εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας έκανε ζητιάνο και επαίτη, περίγελο και παλιάτσο.

Η επιλογή μας λοιπόν είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.
Δίχως δεύτερες σκέψεις πρέπει να δώσουμε το παρόν δίπλα του στον αγώνα που δίνει για συστράτευση και συσπείρωση.

Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά είναι ψήφος υπέρ της Ελλάδος, μιας Ελλάδας Ισχυρής, μιας Ελλάδας που θα αντιμετωπίζεται ως ίσης μεταξύ ίσων στην Ευρώπη. Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά είναι ψήφος υπέρ της Ευρώπης, της Ευρώπης της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, της Ευρώπης της ανάπτυξης και ευημερίας.

Η επιλογή μιας άλλης λύσης, ίσως και αυτής που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συνιστώσες του, οι διαφορετικές φωνές του, oι αντιφάσεις και οι παλινωδίες του, δεν χωρά στην πιο δύσκολη και κρίσιμη ώρα. Μαθητευόμενοι μάγοι που με γιατροσόφια, μαντζούνια και αφορισμούς προσπαθούν να αναστήσουν τον άρρωστο από την εντατική δεν χωρούν.

Το μήνυμα του Ελληνικού λαού στις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 ήταν δυνατό, ήταν ισχυρό και ακούστηκε όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αυτή τη φορά όμως λάθος επιλογές δεν δικαιολογούνται. Η επιλογή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Δεν πρέπει να γίνουμε συμμέτοχοι στην αυτοκαταστροφή μας. Ας μην παίξουμε άλλο με την φωτιά.
Στις 17 Ιουνίου επιλέγουμε Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, επιλέγουμε Ισχυρή κυβέρνηση, επιλέγουμε στιβαρή διακυβέρνηση, επιλέγουμε Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά.


ΦΙΟΡΑΒΑΝΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ -
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ