Πρόεδρος Hellenic Seaplanes : «Εύκολη η υλοποίηση υδατοδρομίου. Θέληση να υπάρχει»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 11:41

Πρόεδρος Hellenic Seaplanes : «Εύκολη η υλοποίηση υδατοδρομίου. Θέληση να υπάρχει»

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται η λειτουργία και η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα.

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, κο Νίκο Χαραλάμπους, μας επισήμανε ότι «η διαδικασία υλοποίησης είναι πολύ εύκολη αρκεί να υπάρχει θέληση».

Ήδη πάνω από 40 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης, μεταξύ τους και το υδατοδρόμιο στην Κεφαλονιά.

Η αποστολή της εταιρείας «Hellenic Seaplanes» είναι συνυφασμένη με το εμπορικό σύνθημα: "Συνδέουμε την Ελλάδα!", ελπίζοντας σε λίγα χρόνια να είναι γεγονός σε όλη τη χώρα!

Πότε προβλέπεται να γίνει και σε ποιο σημείο ακριβώς :

«Με την προηγούμενη ηγεσία του Φορέα Διαχείρισης του Λιμενικού Ταμείου, όπως μας δήλωσε, είχαν γίνει κάποια βήματα, τα οποία συνεχίζονται σήμερα και βρίσκονται σε καλό δρόμο. Όσο αναφορά την τοποθεσία, έχουμε σκοπό να μισθώσουμε ένα κομμάτι, δίπλα στον Ναυταθλητικό όμιλος Κεφαλονιάς και Ιθάκης όπου θα τοποθετηθεί και μια πλωτή προβλήτα»

Η συμμετοχή του Δήμου σ΄ αυτή την προσπάθεια κρίνεται θετική. Ούτος η άλλος, όπως μας επισήμανε «τα οφέλη αυτής της προσπάθειας, πέραν της σύνδεσης της Κεφαλονιάς με άλλους προορισμούς είναι πολλαπλά, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, έσοδα από τον χώρο και έσοδα προς το Λιμενικό Ταμείο.»

Τέλος όσον αναφορά τη διαδικασία, μας δήλωσε ότι «αφού αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Λιμένα ξεκινούν οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση».

Η διαδικασία ανάπτυξης υδατοδρομίων από την Hellenic Seaplanes καλύπτεται με ιδιωτική επένδυση, δίχως να επιβαρύνεται ο σχετικός Φορέας Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης του Λιμένα.

Συγκεκριμένα:

-Γίνεται Διαγωνισμός για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου

-Όπου κάθε ενδιαφερόμενος δηλώνει το ενδιαφέρον του

-και αφού εξασφαλιστεί η αδειοδότηση προχωρούν στην διαμόρφωση του χώρου και τη Λειτουργία του με τη χρήση πλωτής προβλήτας και σκάφους προσθαλάσσωσης, αφού γίνουν φυσικά οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Η εξασφάλιση της άδειας οριοθετείται σε 2-3 μήνες και η εγκατάσταση χρειάζεται περίπου 1-1,5 μήνα.

Τις επόμενες μέρες όπως μας είπε ο κος Χαραλάμπους θα βρίσκεται στο νησί μας για προγραμματισμένη συνάντηση που έχει με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Τζωρτζάτο.

Ας ελπίσουμε να έχουμε σύντομα θετική εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα γιατί τα οφέλη για το νησί μας είναι πολλαπλά, με βασικό την ανάπτυξη του τουρισμού και την σύνδεση της Κεφαλονιάς με πολλούς διαφορετικούς προορισμούς.

Μαρία Κουρκουμέλη


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250