Πολύτιμη Κοσμετάτου υποψήφια Χρυσής Αυγής: «Δεν είμαστε φασίστες, είμαστε Έλληνες που αγαπάμε την χώρα μας»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 10:03

Πολύτιμη Κοσμετάτου υποψήφια Χρυσής Αυγής: «Δεν είμαστε φασίστες, είμαστε Έλληνες που αγαπάμε την χώρα μας»

Την άποψή της σχετικά με την κατάσταση  που επικρατεί στην Ελλάδα και στην Κεφαλονιά καταθέτει η υποψήφια της Χρυσής Αυγής Πολύτιμη Κοσμετάτου. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή - Για την ενασχόλησή της με την Χρυσή Αυγή «Τρία χρόνια ασχολούμαι με την Χρυσή Αυγή. Μένω στο κέντρο της Αθήνας και έβλεπα ότι δεν γινόταν τίποτα. Και έτσι ξεκίνησα να ψάχνω και ανακάλυψα την Χρυσή Αυγή. Ξεκίνησα να πηγαίνω στα γραφεία και όταν γίνονταν δράσεις εγώ ήμουν από κοντά».


- Για το λόγο που  έβαλε υποψηφιότητα για βουλευτής στην Κεφαλονιά


«Η ρίζα μου είναι από την Κεφαλονιά και από τη στιγμή που ήθελαν και μία γυναίκα υποψήφια, αποδέχθηκα με χαρά και ευχαρίστηση».


- Για το τι πρέπει να αλλάξει στο νησί μας


«Εδώ δεν χρειάζεται να αλλάξει, αλλά να το προλάβουμε. Βλέπω πολλούς μετανάστες να τους πω, λαθρομετανάστες να τους πω, που δεν υπήρχαν παλιά στο νησί μας. Τώρα τους βλέπουμε παντού. Και ερωτώ. Τώρα αυτούς τους ξέρουμε; Πρέπει να προλάβουμε το κακό και να μην την πάθουμε όπως την Αθήνα. Και τώρα που τους βλέπω και στο δικό μου το χωριό, τα Βλαχάτα, έχω ενοχληθεί».


- Για την άποψή της για τους μετανάστες παρά το γεγονός ότι και η ίδια έζησε στο εξωτερικό


«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη και σέβομαι τις υπόλοιπες Εθνικότητες. Ο Έλληνας της Νέας Υόρκης σέβεται τη χώρα που τον φιλοξενεί, ενώ οι υπόλοιποι με το έτσι θέλω μπήκαν στη χώρα μας. Χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα. Ο δικός μου ο πατέρας πήγε στην Αμερική και τον περίμεναν στο λιμάνι για να κάνει τις εξετάσεις και μετά να μπει στην Νέα Υόρκη. Εδώ στην Ελλάδα μπαίνει όποιος θέλει ελεύθερα».


- Για τη βία προς τους μετανάστες


«Δεν επικροτώ τη στάση της βίας απέναντι στους λαθρομετανάστες, ούτε και τα μέλη της Χρυσής Αυγής το κάνουν αυτό. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν πρόσωπο και δεν πάνε με κράνη να χτυπήσουν κάποιον. Άλλοι είναι αυτοί που τα κάνουν αυτά».


- Για το τι ώθησε τον Έλληνα να ψηφίσει Χρυσή Αυγή στις 6 Μαϊου και αν θα το επαναλάβει στις 17 Ιουνίου


«Ήταν σίγουρα και κάποιοι ψήφοι από αντίδραση γιατί πολλοί ψήφισαν και δεν ήξεραν τι ακριβώς είναι η Χρυσή Αυγή. Ίσως τώρα με την «λάσπη» που πέφτει προβληματιστούν. Τα παιδιά που αποτελούν τη Χρυσή Αυγή όμως δεν είναι ούτε μαχαιροβγάλτες, ούτε φασίστες. Αγαπάνε την πατρίδα τους την Ελλάδα».


- Για τις κατηγορίες ότι η Χρυσή Αυγή είναι φασιστικό κόμμα


«Όσοι πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι φασιστικό κόμμα να διαβάσουν να ενημερωθούν γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Φασίστες δεν είμαστε. Ούτε μαχαιροβγάλτες. Αγαπάμε την Ελλάδα μας, την σημαία μας, τη χώρα, αν με αυτό θεωρείται ότι είμαστε φασίστες με γεια τους με χαρά τους. Η Ελλάδα έχει δώσει τον πολιτισμό της σε όλους τους λαούς του κόσμου. Τα έχουν πάρει όλα από εμάς».


- Για τον Ιωάννη Μεταξά και την προσπάθεια που γίνεται από την Χρυσή Αυγή Κεφαλονιάς για επανατοποθέτηση του αγάλματός του


«Γίνεται μια προσπάθεια να καταφέρουμε να ανεβάσουμε το άγαλμα στην ταράτσα των γραφείων μας στο Αργοστόλι. Βλέπουμε όμως πως δεν υπάρχει σεβασμός στην ιστορία μας. Όπως έκαναν με το άγαλμα του Τρίτση, έτσι και με το άγαλμα του Μεταξά το έχουν πεταμένο. Δεν υπάρχει σεβασμός και προς τη Χρυσή Αυγή. Μόνο ο συμπατριώτης μας Γεράσιμος Γιακουμάτος φέρθηκε ως ανώτερος των ανωτέρων και έκανε χειραψία με τον Νίκο Μιχαλολιάκο στη βουλή, ενώ ο Πάνος Καμένος μας φέρθηκε σαν να ήμασταν έτοιμοι για την Σπιναλόγκα».

 

 6065719
- Για το τι θα κάνει η Χρυσή Αυγή αν μπει στη βουλή


«Η Χρυσή Αυγή θα ξεκινήσει με το λαθρομεταναστευτικό για να «ξεβρωμίσει» το κέντρο της Αθήνας. Εμείς πεινάμε και υποφέρουμε και έχουμε τους λαθρομετανάστες και τους πληρώνουμε. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους μόνιμους και νόμιμους μετανάστες. Έχουμε πρόβλημα με τους παράνομους».


- Για τη χειροδικία του βουλευτή του κόμματος της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στη υποψήφια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη


«Εμένα στο μυαλό μου έρχεται το παράδειγμα του μεγάλου σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος στον τελικό του μουντιάλ προκλήθηκε από αντίπαλο και αντέδρασε βίαια, κάτι που δεν είχε ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν. Η βία σίγουρα δεν βοηθάει και δεν είναι σωστή, ωστόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης προκλήθηκε χυδαία και από τη Λιάνα Κανέλη και από την κυρία Δούρου».


- Για τον αν θα διατηρήσει τη δύναμή της η Χρυσή Αυγή


«Όχι μόνο θα την διατηρήσει, αλλά θα την αυξήσει. Και εδώ στην Κεφαλονιά έχουμε πολύ θετικά μηνύματα από τον κόσμο. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα».

 6065725




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250