Η συνέλευση στο Ληξούρι με τη βουλευτή για την αποκατάσταση των Εργατικών Κατοικιών – Οι προτάσεις και τα «αγκάθια» (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 22:10

Η συνέλευση στο Ληξούρι με τη βουλευτή για την αποκατάσταση των Εργατικών Κατοικιών – Οι προτάσεις και τα «αγκάθια» (εικόνες + video)

Η βουλευτής Κεφαλονιάς βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο Ληξούρι και άκουσε για τους κατοίκους προσεκτικά. Κατέγραψε τα όσα είπαν και θα μεταφέρει τις ανάγκες τους στον νέο Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, όσον αφορά το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τις αποκατάσταση των Εργατικών Κατοικιών στο Ληξούρι, μετά τους δύο καταστρεπτικούς σεισμούς του περασμένου χρόνου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, έχοντας στο πάνελ τον αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, και τους πολιτικούς Μηχανικούς Μάκη Βασιλάτο και Σταύρο Λυκούδη, έκανε γνωστές τις σκέψεις της, αλλά και τις προτάσεις της σχετικά με το θέμα (αναλυτικά οι προτάσεις της στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω), ενώ άκουσε προσεκτικά όσα είχαν να πουν οι κάτοικοι που έχουν χάσει τα σπίτια τους από τον σεισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=JfF_HSQAP3E

Στη νέα ανοιχτή συνάντηση με θέμα την επίσπευση αποκατάστασης των Εργατικών Κατοικιών σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΙ Ληξουρίου, ακούστηκαν πολλές απόψεις των κατόχων των σπιτιών, των οποίων έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και «κίτρινα».

Τα «αγκάθια» στο ζήτημα είναι πολλά, καθώς η πλειονότητα των κατόχων των χαρακτηρισμένων με «κίτρινο» κτιρίων, αρνούνται την επισκευή που τους προτείνεται και ζητούν την εξ' ολοκλήρου αντικατάστασή τους, ενώ κατά την συζήτηση διαπιστώθηκε πως πολλοί από αυτούς που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» τα σπίτια τους αρνούνται να πάνε σε κάποιο άλλο σημείο του Ληξουρίου, όπου υπάρχει η πρόθεση να κατασκευαστούν από το μηδέν οι νέες κατοικίες.

Και κάπου εκεί περιπλέκεται το πράγμα με τους «κίτρινους» να τα βάζουν συχνά πυκνά με τους «κόκκινους» και το αντίστροφο.

Η βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των κατοίκων στον νέο Υπουργό για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση του προβλήματος που εδώ και 15 μήνες παραμένει άλυτο.
Στην νέα σύσκεψη το παρών έδωσαν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ρουχωτάς, του σύμβουλοι της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος και Μάκης Δεστούνης, ο επικεφαλής του ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης.

Την δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Αλέξης Μοσχονάς, ενώ την άποψη τη Δημοτικής Αρχής εξέφρασε στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Μεσσάρης, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και να γίνει ένας σύγχρονος οικισμός» .

Ο Ιωσήφ Λουκέρης από την πλευρά του πρότεινε και την λύση της απαλλοτρίωσης.
Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Σταύρος Τραυλός και ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

Παρακάτω εικόνες απο την συνέλευση


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250