Σάμη: Χωρίς αυτοκίνητο από τη Μ. Πέμπτη η «Βοήθεια στο Σπίτι»!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 12:21

Σάμη: Χωρίς αυτοκίνητο από τη Μ. Πέμπτη η «Βοήθεια στο Σπίτι»!

Για αρκετά χρόνια τώρα, μία από τις υπηρεσίες που αναφέρεται σε άπορους και ηλικιωμένους, προσφέροντάς τους πολύτιμες υπηρεσίες, είναι η «Βοήθεια στο Σπίτι» ( Β.Σ.Σ. ). Στη Σάμη και στην ευρύτερη περιοχή, η υπηρεσία αυτή δραστηριοποιείται από το 2002.


Μεταξύ των προσφερομένων υπηρεσιών, είναι και η παροχή φαγητού σε άπορους και σε όσους ηλικιωμένους το έχουν ανάγκη. Όταν ιδρύθηκε η Β.Σ.Σ., το κράτος παραχώρησε από ένα αυτοκίνητο σε κάθε Δήμο, για τις μετακινήσεις του προσωπικού της.

Στη Σάμη ιδιώτης, είχε κάνει δωρεάν προς την Β.Σ.Σ. ένα ακόμα αυτοκίνητο, το οποίο… έχει περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου Κεφαλονιάς. Αποτέλεσμα από το 2002, με ένα αυτοκίνητο, που λόγω ελλιπών συντηρήσεων ( έλλειψη χρημάτων; ), παρουσιάζει συχνές βλάβες, προσπαθούν οι εργαζόμενες στην υπηρεσία αυτή, να αντεπεξέλθουν σε μια περιοχή από το Πυργί μέχρι και τον Καραβόμυλο. Το αυτοκίνητο αυτό λοιπόν, «έμεινε» τη Μεγάλη Τετάρτη στο Πυργί, λόγω μηχανικής βλάβης και από την ημέρα εκείνη μέχρι και σήμερα, η Β.Σ.Σ. Σάμης δεν λειτουργεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη τις υπηρεσίες της! Και το ερώτημα που μπαίνει είναι… γιατί δεν ενεργοποιείται το δεύτερο αυτοκίνητο ή κάποιο άλλο αυτοκίνητο, για να μπορεί η υπηρεσία αυτή να αντεπεξέλθει στο έργο της; Η Β.Σ.Σ. δεν αναφέρεται σε τεχνικά ή άλλα ζητήματα του Δήμου. Αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτής! Πρέπει σήμερα κιόλας, να δοθεί λύση στο πρόβλημα, γιατί έχει να διανεμηθεί φαγητό σε άπορους της περιοχής μας, από την Μεγάλη Πέμπτη!!!

Και δεν είναι μόνο το φαγητό! Είναι τα φάρμακα και άλλες νοσηλευτικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους, που παρέχουν οι εργαζόμενες στη Β.Σ.Σ. και κυρίως η ανθρώπινη παρουσία, που για κάποια άτομα είναι ιδιαιτέρως απαραίτητη.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250