Φιλόζωοι έσωσαν τη χελώνα του Αργοστολίου που κινδύνευε!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 16:37

Φιλόζωοι έσωσαν τη χελώνα του Αργοστολίου που κινδύνευε!

Μια μεγάλη επιχείρηση στήθηκε σήμερα το πρωί στο Αργοστόλι, που αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολύ φιλόζωοι. Μια γιγάντια χελώνα καρέτα καρέτα, από αυτές που βρίσκουν καταφύγιο στα νερά του Αργοστολίου, αντιμετώπισε ένα σοβαρότατο πρόβλημα, καθώς ένα μεγάλο αγκίστρι της καρφώθηκε στον λάρυγγα.

Την χελώνα την είχαν βρει από την προηγούμενη μέρα με το αγκίστρι στον λάρυγγα, ωστόσο η προσπάθεια για να την σώσουν έγινε σήμερα με επιτυχία. Το αγκίστρι είχε καρφωθεί στο λαρύγγι της χελώνας και ήταν δύσκολο να βγει. Ο Παύλος Γεωργιλάς με το kayak του, που σας είχαμε παρουσιάσει πριν από μερικές μέρες μέσα από την ιστοσελίδα μας, μαζί με Εθελοντές από τον Κατελειό για την προστασία της Θαλάσσιας ζωής (www.kateliosgroup.org), οργάνωσαν την διάσωση της χελώνας.

Σήμερα λοιπόν το πρωί την έπιασαν και κατάφεραν να την βγάλουν έξω και με την βοήθεια του Πίτερ Λι κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν και ουσιαστικά να την σώσουν, διότι δεν θα είχε πιθανότητες επιβίωσης. Η χελώνα επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον.
Γ.Χ.

540474 433463966675866 1539759738 n copy




00 inkefalonia general ad 300X250