Σύσκεψη στο Ληξούρι για τα προβλήματα απ’ τους σεισμούς – Σπίρτζης: «Εγώ δεν ήρθα για δεσμεύσεις του “αέρα”» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 10:42

Σύσκεψη στο Ληξούρι για τα προβλήματα απ’ τους σεισμούς – Σπίρτζης: «Εγώ δεν ήρθα για δεσμεύσεις του “αέρα”» (video)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του ΤΕΙ στο Ληξούρι, η συνάντηση-συζήτηση του αναπληρωτή υπουργού κυρίου Σπρίτζη με τους κάτοικους της Παλικής, αλλά και με φορείς του τόπου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παραμένουν άλυτα δεκατρείς μήνες μετά τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή. Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος


Ο κύριος Σπρίτζης έδωσε πρώτα το λόγο στον κόσμο που είχε μαζευτεί, να ακούσει τα προβλήματα του, τα παράπονα, αλλά και τις προτάσεις που ήθελαν να καταθέσουν ώστε να αντιμετωπιστούν από τη νέα κυβέρνηση όσο το δυνατόν συντομότερα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι εργατικές κατοικίες, τα σχολεία, η οδοποιία, οι αποζημιώσεις για την επισκευή των κτηρίων, οι ναοί ήταν αυτά που μονοπώλησαν τη συζήτηση.

Όλοι όσοι πήραν το λόγο με και αφορμή την παρουσία στο πάνελ του α/δημάρχου Κεφαλονιάς Διονύση Λυκούδη, επέρριψαν ευθύνες στη δημοτική αρχή για την ολιγωρία της τους τελευταίους μήνες και ειδικότερα μετά τις εθνικές εκλογές.

Αραβαντινός: «Όλα όσα έταζε η Δημοτική Αρχή επί Χρυσοχοϊδη ήταν ψευδή»

Ανοιχτή επίθεση προς τη δημοτική αρχή, με αιχμηρό λόγο έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός ο όποιος υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Λυκούδη τόνισε ότι: «Όλα όσα έταζε η δημοτική αρχή φέρνοντας κατά καιρούς τον κύριο Χρυσοχοΐδη ήταν ψευδή και δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα κοροϊδεύοντας τον λαό της Παλικής».

Το κλίμα στην αίθουσα φορτίστηκε για λίγο, όταν πήρε το λόγο ο α/δήμαρχος κ Λυκούδης, πολλοί από τους παρευρισκομένους του είπαν ότι δεν έχει καμία δουλειά να μιλά, και ότι θέλει να πει να κάνει δημοτικό συμβούλιο στο Ληξούρι και να το πει.

Ο αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε στο τέλος της συζήτησης και ήταν αρκετά διαβασμένος και ενημερωμένος τόσο από τη βουλευτή κυρία Θεοπεφτάτου αλλά και από τον α/περιφερειάρχη κ Δρακουλόγκωνα.

Ο κ. Σπίρτζης άκουσε με προσοχή όλους του ομιλητές και τόνισε ότι: «Δεν ήρθα εδώ για να σας υποσχεθώ, αλλά να ακούσω τα προβλήματα και σε επομένη συνάντηση μας να σας πω αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα.

Η νέα κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει πολλές φυσικές καταστροφές με μεγαλύτερη αυτή της Παλικής και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την επούλωση των πληγών της».

Στη συζήτηση το πάρων έδωσαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας περιφερειακοί σύμβουλοι,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης και Γιάννης Κουρούκλης, ο Μάκης Δημητράτος απο τους "Ριζοσπάστες Ξανά", ο επικεφαλής του ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης, o πρόεδρος του ΤΕΕ Σταύρος Τραυλός, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και της ΕΛΜΕΚΙ και άλλοι.

Ακολουθεί  βίντεο απο την σύσκεψη

https://www.youtube.com/watch?v=2NnLgIa9hRM

DSC 0848DSC 0849DSC 0850DSC 0851DSC 0852DSC 0853DSC 0854DSC 0857DSC 0858DSC 0859DSC 0860DSC 0863DSC 0866DSC 0869DSC 0870DSC 0872DSC 0873DSC 0876DSC 0877DSC 0878DSC 0879


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250