Απουσίες, αποχωρήσεις, αντεγκλήσεις και… ατάκες!

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 18:38

Απουσίες, αποχωρήσεις, αντεγκλήσεις και… ατάκες!

Ένα προεκλογικό ντιμπέιτ με πολλά... Άλφα, δόθηκε σήμερα το πρωί στο Αργοστόλι. Απουσίες, αποχωρήσεις, αντεγκλήσεις, αλλά και... ατάκες συνέθεσαν το σκηνικό που στήθηκε σήμερα σε παραλιακό ξενοδοχείο του Αργοστολίου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

 

Και μπορεί να μην ήταν επακριβώς ντιμπέιτ, με την έννοια του κλασικού όρου που την ξέρουμε έως σήμερα (οι απαντήσεις δεν είχαν συγκεκριμένο χρόνο, καθώς ο κάθε πολιτικός μπορούσε να μιλάει όσο ήθελε για να απαντήσει, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να διαρκέσεις 3 ολόκληρες ώρες και κάπου να κουράσει), ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι κάθισαν σε ένα τραπέζι για να συζητήσουν και να απαντήσουν εκπρόσωποι από εντελώς διαφορετικά παραταξιακά στρατόπεδα, τιμά και τους ίδιους, αλλά και την δημοκρατική διαδικασία στο νησί μας. Αξιοσημείωτο ότι υπήρχε αρκετός κόσμος για να ακούσει τις απόψεις των συμμετεχόντων.
Πάμε λοιπόν στα πολλά... Α μιας διαδικασίας που οργάνωσε και συντόνισε ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:Υπήρχαν και ήταν και ηχηρές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίστηκε στην διαδικασία (ήταν σε περιοδεία στα Ομαλά), όπως επίσης και το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προκάλεσε την «έκρηξη» του συντονιστή Σάκη Βούτου. Το ντιμπέιτ ξεκίνησε και χωρίς εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Πέτρος Αλιβιζάτος βρισκόταν στη Σάμη για την γιορτή των Αγίων Φανέντων, μαζί με τον Σταύρο Τραυλό, ο οποίος ωστόσο εμφανίστηκε ως αντιπρόσωπος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και απάντησε στις ερωτήσεις.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ: Και μόνο η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πάνελ, έφθανε για να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα και να έχουμε τις πρώτες αποχωρήσεις, πριν ακόμα ξεκινήσει η συνέντευξη. Η Σοφία Αράβου Παπαδάτου, από την Δημοκρατική Αριστερά και η κα Γαϊτανίδου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έκαναν γνωστό ότι δεν μπορούν να συζητήσουν με αυτά τα δεδομένα και αποχώρησαν από τη διαδικασία.

ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ: Δεν ήταν λίγες οι αντεγκλήσεις μεταξύ των συνομιλητών. Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Τζωρτζάτος έστρεψε τα πυρά του και προς αριστερά και δεξιά «Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ είναι αδελφά κόμματα» για να εισπράξει την έκρηξη του επικεφαλή του ΚΚΕ κ. Γιάννη Κουρούκλη και του εκπρόσωπου της Χρυσής Αυγή κ. Χριστόφορο Χουρμούζη. Ο κ. Τζωρτζάτος ...τσίγκλησε αρκετές φορές και τον Σταυρό Τραυλό για την πολιτική που έχει ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία.

ΑΤΑΚΕΣ: Αρκετές ήταν οι ατάκες που ακούστηκαν από τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης: Ο «ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που θα κάνει όταν βγει κυβέρνηση είναι να στήσει άγαλμα του Κουφοντίνα, γιατί τον θεωρεί Εθνικό ήρωα» ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χριστόφορου Χουρμούζη, ενώ ο Γιώργος Τζωρτζάτος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως: «Δεν περπατάω στο δρόμο και νομίζω πως ψιχαλίζει, ενώ με φτύνουν όπως κάποιοι άλλοι».

Οι συμμετέχοντες όσον αφορά τους πολιτικούς ήταν ο Σταύρος Τραυλός από τη ΝΔ, ο Γιάννης Κουρούκλης από το ΚΚΕ, ο Γιώργος Τζωρτζάτος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ο Χριστόφορος Χουρμούζης από την Χρυσή Αυγή και η Σίσι Αντωνάτου από το ΛΑΟΣ. Ακούστηκαν άλλωστε, ενδιαφέρουσες απόψεις για την υγεία, τα σφαγεία, την αυτοκαλλιέργεια, τους μισθούς, τα σφαγεία, τον τουρισμό και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις επόμενες μέρες θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τηλεοπτικά μέσα από το inkefalonia σε μαγνητοσκόπηση, την όλη διαδικασία.

Όσο για τους δημοσιογράφους – υπήρχαν και εδώ απουσίες - συμμετείχαν, εκτός από τον υπογράφοντα και οι Δημήτρης Αλοΐζος, η Ελευθερία Κουλουριώτου, η Γιάννα Κουλουμπή, ο Σπύρος Αλεβιζόπουλος και η κα Κρούσου.
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ