Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 13:28

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλονιάς

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 «Μεγάλη απώλεια για την Κεφαλονιά»

Με οδύνη πληροφορήθηκα ότι η Εκκλησία μας απώλεσε τον Ποιμενάρχη της, ένα πνευματικό άνθρωπο μεγάλης κοινωνικής και θρησκευτικής προσφοράς. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη. Ενέπνευσε ως πνευματικός ηγέτης και μας κινητοποίησε μέσα από την κοινωνική προσφορά που ο ίδιος απλόχερα προσέφερε. Στήριξε ενεργά τα ιδρύματα αρωγής για τους νέους και τους γέροντες, για κάθε αναξιοπαθούντα. Αγάπησε την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες. Αγαπήθηκε και τιμήθηκε από την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες. Ιδεολογικά και συνειδητά αλληλέγγυος, ο μακαριστός Ιεράρχης μας, θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας ως φωτεινό παράδειγμα της Εκκλησίας της Κεφαλονιάς και της Ελλάδας ολόκληρης. 

Αλέξανδρος Παρίσης

Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Με θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε για την αναγγελία του θανάτου του Μητροπολίτου μας κυρού Σπυρίδωνος.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Σπυρίδων στα τριάντα χρόνια ποιμαντορίας του εργάστηκε ακούραστα στη τοπική εκκλησία και αφήνει πίσω του ένα πλούσιο Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο. Στάθηκε πάντα δίπλα στους ανήμπορους και αυτούς που είχαν ανάγκη.
Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του και ας δώσει κουράγιο και παρηγοριά στην οικογένεια και στους οικείους του.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Το νησί μας πενθεί τον Ποιμενάρχη του, ένα δημιουργικό Πατέρα της ιστορικής Εκκλησίας της Κεφαλονιάς.
Ο Μητροπολίτης Σπυρίδωνας πέρασε ήδη στην αιωνιότητα, μαζί και το έργο του.
Αυτές τις στιγμές οι Κεφαλονίτες, όπου γης, πενθούν τον Μητροπολίτη τους με θλίψη αλλά και με την ελπίδα ότι θα ξημερώσει φωτεινή ημέρα για την Εκκλησία της Κεφαλονιάς.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Θ. Γαλιατσάτος

Σάββας Σαββαόγλου

Υπ. βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Σάββας Σαββαόγλου: «Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό»

Τα συλλυπητήρια του για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλονιάς κ. Σπυρίδων εξέφρασε στην επίσκεψη του αμέσως μετά την ανακοινωση της κοιμήσεως στον Πρωτοπρεσβύτερο Φώτη Καβαλιεράτο και σε όλους τους παρευρισκόμενους ιερείς στην Ιερά Μητρόπολη Αργοστολίου ο κ. Υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Σάββας Σαββαόγλου.

Κατά την έξοδο του από τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης ο κ. Σαββαόγλου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η είδηση της Κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτη Σπυρίδων μου προκάλεσε βαθιά λύπη. 

Ο αείμνηστος ιεράρχης υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της νεώτερης ιστορίας της Κεφαλονιάς με τις προσευχές του, τις διαρκείς μάχες για δεκαετίες.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σπυρίδων με το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, το διαρκές ενδιαφέρον του για το μέλλον των νησιών και την σημαντική θεολογική του κατάρτιση θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Η φιλανθρωπική του δράση και το κοινωνικό του έργο ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η χώρα μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Η μνήμη του θα πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας».

Τζόγια Γρουζή

Υπ. Βουλευτής  Νέας Δημοκρατίας

Με αβάσταχτο πόνο, ενημερώθηκα την απώλεια του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου μας Κυρού Σπυρίδωνα και εκφράζω τη συντριβή μου. Ποίμανε την Κεφαλονιά μας για 30 συναπτά έτη όντας ο ίδιος  φωτεινό παράδειγμα θρησκευτικής και κοινωνικής προσφοράς. Προσέφερε ανελλιπώς ,όντας Μητροπολίτης μας και οικοδόμησε πρώτα πνευματικά και μετά υλικά το νησί μας. Στήριξε ενεργά κάθε εμπερείστατο συνάνθρωπο μας καθώς ο ίδιος ήταν υπέρμαχος της αρετής της φιλανθρωπίας. Ξεχώρισε, καθώς παρέμεινε σταθερός και αλληλέγγυος ιδεολογικά . Πάντα θα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε Κεφαλλονίτη και θα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα της τοπικής και της Ελλαδικής Εκκλησίας.

 

Χαράλαμπος Λυκούδης

Υποψήφιος Βουλευτής  Νέας Δημοκρατίας

Σε βαθιά θλίψη και οδύνη η Κεφαλονιά από την απώλεια του Μητροπολίτη μας

Με θλίψη και πόνο ενημερωθήκαμε για την αναγγελία του θανάτου του Μητροπολίτου μας κυρού Σπυρίδωνος,  ο οποίος για μία 30ετία εποίμενε την εκκλησία της ιδιαιτέρας μας πατρίδας για την οποία όλοι ενδιαφερόμαστε και αγαπάμε.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Σπυρίδων ανέλαβε σε δύσκολες στιγμές την τοπική μας εκκλησία και επέφερε την Ειρήνη σε κλήρο και λαό. Στα τριάντα χρόνια ποιμαντορίας του ακούραστος εργάστηκε στη τοπική εκκλησία και αφήνει πίσω του ένα πλούσιο Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο.

Ευχόμαστε ο κύριος να αναπαύει την ψυχή του μετά των Αγίων, να δίνει παρηγοριά στην οικογένεια του και στους αγαπημένους του.

ΝΕ Κοινωνικής Συμφωνίας

Η Κοινωνική Συμφωνία για την κοίμηση του πνευματικού ηγέτη της Κεφαλλονιάς

Η Ν.Ε της Κοινωνικής Συμφωνίας Κεφαλλονιάς & Ιθάκης εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σπυρίδωνος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην οικογένειά του.

Η Ν.Ε Κοινωνικής Συμφωνίας Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΗ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑ

Η απώλεια των πνευματικών ανθρώπων συνιστά πάντα ένα γεγονός που μας θλίβει όλους βαθύτατα, πολύ περισσότερο όταν αναφερόμαστε σε προσωπικότητες όπως αυτή του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Σπυρίδωνα, πάτερα και καθοδηγητή, με πλούσια αλληλέγγυα δράση και κοινωνικό έργο.

Ο Μητροπολίτης επί τριάντα συναπτά έτη, τιμώντας το θρησκευτικό του αξίωμα, στάθηκε πλάι μας ως Άνθρωπος, ασκώντας αγόγγυστα με συνέπεια, προσήλωση και ζήλο το ποιμαντικό του έργο, συντρέχοντας με αγάπη, τους αναξιοπαθούντες και όσους αιτούνταν της βοηθείας του.

Εκφράζουμε από ψυχής τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του και συμμεριζόμαστε απόλυτα την οδύνη τους.

Θεωρούμε ωστόσο ότι η οδύνη τελικά αφορά σ΄ όλο το ποίμνιό του, όλους όσους δέχτηκαν την καθοδήγηση και την φροντίδα του και όλους όσους θα στερηθούν την δύναμη, την ελπίδα και την υποστήριξή του.

Ευχόμαστε γαλήνη και ανάπαυση στην ψυχή του.

Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

 

Συλλυπητήριο μήνυμα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την βαθιά μας συγκίνηση για την απώλεια του σεβαστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα, του ακοίμητου θεματοφύλακα της θρησκείας μας.

Καθήκον μας ετούτη την ώρα να πούμε ένα μεγάλο ¨Ευχαριστώ¨ για την μέχρι τώρα ζεστή παρουσία του, για τα λόγια του που μιλούσαν κατευθείαν στην ψυχή, για τη φλόγα, την πίστη και τα ιδανικά της θρησκείας μας, που μετέδιδε σε όσους τον άκουγαν.

Προικισμένος με τις άφθαρτες και αιώνιες αρετές της τιμιότητας, της εργατικότητας, της ευσυνειδησίας, της φιλαλήθειας και του ανθρωπισμού μαζί με ευγένεια, σεβασμό, προσφορά και αγάπη για κάθε πλάσμα φτωχό και αδύναμο.

Ακούραστος λειτουργός ακόμη και με κλονισμένη υγεία, ιερουργός άριστος, σοβαρός, ήρεμος, ιεροπρεπής.
Στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας βρίσκαμε συμπαράσταση σε κάθε δυσκολία, τον πολύτιμο σύμβουλο που ήξερε να κατευθύνει στο σωστό και στο πρέπον.

Η Κεφαλλονιά του οφείλει πολλά!
Θα μείνει πάντα στην καρδιά, στη σκέψη και στη θύμηση μας, ζωντανός και αγαπητός!
Ας είναι Αιωνία του η μνήμη.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.

της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

EΝΩΣΗ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

(Ε.Η.Ν.Κ.) (Ενωσιςαναγνωρισμένη αριθ. Εγγραφής εις βιβλίον Σωματείου Κεφ/νιας 22588/15-3-88,αριθ.αποφ.132/20-4-87)

Η Ένωση Ηλεκτρολόγων Ν. Κεφαλληνίας
Εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλονιάς κ. Σπυρίδωνος.

Θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ,στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας και στους οικείους του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντάτος Διονύσιος              Κατσούρης Διονύσιος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΑ

Η Κοίμηση  του Σεβασμιότατου κυρού Σπυρίδωνα πλημμύρισε θλίψη την ψυχή μας.

Ο Ποιμενάρχης του  νησιού μας υπήρξε το παράδειγμα του Ιεράρχη , ο οποίος αγκάλιασε στους Οίκους του Χριστού την πιστή μας κοινότητα.

Ο Πνευματικός Πατέρας όλων των Κεφαλλονιτών με την ενάρετη φιλανθρωπική δράση, το πνευματικό και κοινωνικό έργο  στα τριάντα χρόνια υπηρεσίας του δημιούργησε αλληλεγγύη, φιλανθρωπία, ειρήνη, σεβασμό, πίστη και αγάπη.

Η Ιερά Σύνοδος πτώχευσε από την απώλειά του.

Το νησί μας έχασε τον Πνευματικό του Πατέρα.

Ο Κύριος Ημών Χριστού να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη και κουράγιο στους συγγενείς του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, οι προπονητές , οι αθλητές εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του, στην Ιερά Σύνοδο , στον Κεφαλλονίτικο Κλήρο.

Ως ένδειξη πένθους  η σημαία του Ομίλου κυματίζει μεσίστια.

Για το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.

Ο Πρόεδρος

Λ. Νιφοράτος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Capture copy copy copy copy copy copy

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΗΜΑΡ

Η Ν.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ενώνει τη θλίψη της με όλους τους Κεφαλονίτες και τους Θιακούς για την απώλεια του πνευματικού ηγέτη και σεβαστού μας ποιμένα, Μητροπολίτη Σπυρίδωνα.

Το έργο του, η αγάπη και η αλληλεγγύη μαζί με τη σκέψη μας, ας ελαφρύνει το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας γαληνέψει τον πόνο των οικείων του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΔΔΗΕ

Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ηπείρου
Περιοχή Κεφαλονιάς

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του για την εκδημία προς Κύριον του αγαπητού και σεβαστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος.

Εκ μέρους των εργαζομένων στην Περιοχή Κεφαλονιάς αλλά και της Διεύθυνσης Πελοποννήσου - Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ, εκφράζεται η βαθειά συγκίνηση για την κοίμηση του Μητροπολίτου Σπυρίδωνος.

Θερμά Συλλυπητήρια στην Ιεραρχία και στους οικείους του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ

Η απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα μας γεμίζει θλίψη.
Η τοπική μας κοινωνία διακατέχεται από βαρύ πένθος.
Το κενό που αφήνει στην εκκλησία μας είναι δυσαναπλήρωτο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές
ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Βλησμάς Ανδρέας
Σαμούρης Σπυρίδων
Σεργέεβα-Χρυσάφη Αναϊτ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ

Με απίστευτη θλίψη και πόνο ψυχής υποδεχθήκαμε σήμερα τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και σεβαστό ποιμενάρχη μας Κύρου Σπυριδωνα και θελω να έκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στούς οικείους του, στην εκκλησία και στον λαό της Κεφαλονιάς.

Με βαθιά εκτίμηση ,σεβασμό συνεργάστηκα άψογα σε θέματα Εκκλησία και Πολιτείας απ ' οποία πολιτειακή θέση και αν υπηρέτησα ,τα 30 συναπτά έτη που διετέλεσε Μητροπολίτης Κεφαλονιάς και αυτο με ωθεί να εκφράσω με βεβαιότητα οτι υπήρξε ένας λαμπρός ποιμενάρχης και θρησκευτικός καθοδηγητής κλήρου και λαού.
Με το πολυετές εργο του ανέδειξε την εκκλησία της Κεφαλονιάς εκ βάθρων και με την στιβαρή και σοφή ποιμαντορία του στήριξε την εκκλησία μας και προς πάντων ανέδειξε το θρησκευτικό συναίσθημα κλήρου και λαού.

Το Ιερατικό και Θρησκευτικό εργο του λαμπρό και η κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση σκέπαζε το ποίμνιό του με αγάπη και αλληλεγγύη.
Ειναι ενα εργο παρακαταθήκη με αποδέκτες την εκκλησία και τον λαό μας ,ενα εργο που μας βαρύνει και πρέπει να το συνεχίσουμε.
Ειμαι βέβαιος οτι θα αποτελεί πάντοτε άσβεστο φάρο και σημείο αναφοράς καλού και αγαθού ποιμενάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κεφαλονιας´ και όλης της Ελλάδας .

Σωτηρης Κουρης
τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ´ Ιθάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ

Mε βαθύτατη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την θλιβερή είδηση της εκδημίας του σεβαστού Μητροπολίτη του νησιού μας, Κ. Σπυρίδωνος. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην Ιερά Σύνοδο και στους οικείους του.

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΙΚΤΩΡ ΡΟΥΧΩΤΑ

Με οδύνη και θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση της κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδων, ο οποίος για τριάντα συνεχή έτη ήταν θρησκευτικός ποιμένας της εκκλησίας μας. Σε όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας του εργάστηκε ακούραστα αφήνοντας πίσω του ένα θαυμαστό Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Θεολογικό έργο. Ήταν πάντα στο πλευρό του ομογάλακτου όπως συνήθιζε να λέει ομόθρησκου Σέρβικου λαού. Για όλα αυτά θα τον έχουμε πάντα στην ψυχή μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία, στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Μητροπολίτη.

                                                                                                     Επίτιμος Πρόξενος Σερβίας
                                                                                                               Βίκτωρ Ρουχωτάς

Ανακοίνωση Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Πλήρης και ευλογημένος απ' το Θεό εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κεφαλλονιάς κυρος Σπυρίδων. Ο μακαριστός  Ιεράρχης μας υπηρέτησε την Θεόσωστον Μητρόπολη της Κεφαλλονιάς επι 30 συναπτά έτη και αποδήμησε εις  Κύριον αξιωθείς να  αναφωνήσει προς τον Κύριον "την πίστιν τετήρηκα, το έργον τετέλεκα ό δέδωκάς μοι ίνα ποιήσω. Λοιπόν εναπόκειταί μοι ο της δικαιοσύνης στέφανος". Σύμπας ο φιλόθρησκος λαός μας θα τον συνοδεύσει νοερά εις την τελευταίαν του κατοικία ευχόμενοι την εν Κυρίω ανάπαυσίν του.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Capture copy copy copy copy copy copy copy copy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

  Με θλίψη πληροφορήθηκα τον απώλεια του Ποιμενάρχη της Εκκλησίας μας και θέλω να εκφράσω την βαθειά μου λύπη. Με τον κυρο Σπυρίδωνα υπήρξα συνεργάτης όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας Του. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας υπήρξε η δημιουργία πολλών έργων και ενδεικτικά αναφέρω μερικά:

  • Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα: Μουσείο και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
  • Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου: Παρθενώνας, Προσθήκη στο Ηγουμενείο, Ξενώνας, Ανάπλαση παλαιών κελιών μοναχών, Διαμόρφωση του προαύλιου Παλαιού & Νέου Ιερού Ναού του Αγίου.
  • Ιερά Μητρόπολης: Πνευματικό Κέντρο και προσθήκη βοηθητικών κτηρίων.
  • Πολλές εκκλησίες και καμπαναριά.

  Η ποιμαντορία του χαρακτηριζόταν από στήριξη των Ιδρυμάτων, των νέων, της τρίτης ηλικίας και πολλών φτωχών οικογενειών.

  Κράτησε ίσες αποστάσεις από τους εμπλεκόμενους στις εκκλησιαστικές διαμάχες του πρόσφατου παρελθόντος, προσπαθώντας να κρατήσει την ηρεμία στις σχέσεις του κλήρου και του λαού της Κεφαλονιάς.

  Κεφαλλονίτης παρά Πειραιώτης, τελικά, αγάπησε το νησί, αλλά και οι Κεφαλλονίτες ανταποκρίθηκαν στην αγάπη Του. Θα παραμείνει πάντα στις καρδιές μας. Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους Του.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του ΟΑΕΔ, Γιάννης Καρβέλης, εκφράζει προς την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας τα θερμά του συλλυπητήρια για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου κ. Σπυρίδωνος.

Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλονιάς, Σπυρίδωνα.

Ανακοίνωση Αλέκου Καλαφάτη

 Είχα την τύχη και την τιμή να τον υποδεχτώ, ως δήμαρχος Αργοστολίου, όταν για πρώτη φορά αφίχθη στο νησί μας, ως Μητροπολίτης. Αντιμετώπισε με θετικό τρόπο την εκρηκτική κατάσταση στα εκκλησιαστικά ζητήματα που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στην Κεφαλονιά. Για πολλά χρόνια επίσης συνεργαστήκαμε προς επίλυση πολλών κοινωνικών θεμάτων του νησιού μας.

Το κενό που αφήνει στη Μητρόπολή μας εύχομαι να αναπληρωθεί επάξια.

Αλέκος Καλαφάτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Το Δ.Σ.του Γ.Ν.Κεφαλονιάς εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του και την βαθιά του συγκίνηση για την απώλεια του σεβαστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα, του ακοίμητου θεματοφύλακα της θρησκείας μας. Η ισχυρή προσωπικότητά του, η φιλεύσπλαχνη διάθεσή του προς όσους έχριζαν βοηθείας αποτελούν παράδειγμα και σημείο αναφοράς για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας επί 30 ετίας, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε θεολογικό, θρησκευτικό και κοινωνικό επίπεδο. Εκφράζει επίσης τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, στην πνευματική του οικογένεια και τους οικείους του και ενημερώνει ότι η αυριανή ημέρα θα αποτελέσει ημέρα αργίας δίνοντας στους εργαζομένους στους χώρους υγείας του Νησιού(Νοσοκομεία-Κ.Υγείας) να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ- ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΠΑΝ.ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

                                                   ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

                                                           

Η ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον Θάνατο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδων.

Ο Σεβασμιότατος πάντοτε ήταν  δίπλα στην τοπική αστυνομία και τους αστυνομικούς υπαλλήλους προσευχόμενος για αυτούς ,με σχέσεις αγάπης και συνεργασίας.

Καλό ταξίδι μακαριστέ Σεβασμιότατε..

                                                                                                                     Αργοστόλι 22/01/2015

               Ο πρόεδρος                                                                                ο Γραμματέας

ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος                                                      ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος

ΜΦΗ - ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Η Διοικούσα Επιτροπή, Η Διεύθυνση και το Προσωπικό του Αγαθοεργού Ιδρύματος με την επωνυμία: «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων-Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου» εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας επί τη εκδημία του μακαριστού Ποιμενάρχη μας κυρού Σπυρίδωνος και αναπέμπουμε τις ολόθερμες δεήσεις μας προς τον Ύψιστο για ανάπαυση της ψυχής του.

Για την ΜΦΗ-ΦΙΛ

Η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής
Χριστίνα Βαλσάμου- Τσαγγαράτου

CEPHALONIAN BROTHERHOOD OF NEW YORK
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Μαζί με όλους τους όπου γης Κεφαλονίτες εκφράζουμε
την οδύνη και θλίψη μας για την εις Κύριον αποδημία
του Μητροπολίτη μας Μακαριστού Σπυρίδωνα.
Αιωνία η μνήμη του.

Για το Δ.Σ.
Ανδρέας Λάτος Μαρία Βαγγελάτου
Πρόεδρος Γραμματέας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών, συνελθόν εκτάκτως επί τω αγγέλματι της εκδημίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Σπυρίδωνος του Καλαφατάκη, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των μελών του εκφράζει:

  1. Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος
  2. Αποφασίζει όπως, ο πρόεδρος Πατήρ Νικόλαος Χαρτουλιάρης και ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Αλεξανδράτος συμμετέχουν εις τας ακολουθίας που θα τελεσθούν εις Πειραιά και Κεφαλληνία δια την ανάπαυση της ψυχής του.
  3. Παρακαλεί τον ύψιστο Θεό δια Πρεσβειών της Υπεραγίας  Θεοτόκου όπως κατατάξει την ψυχή του μετά των  Αγίων.
  4. Εύχεται να αναδειχθεί άξιος διάδοχός του που θα συνεχίσει το έργο του και την αγία βιοτή του
  5. να δημοσιευτεί η παρούσα ανακοίνωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αθήνα 20-01-2015

Ο Πρόεδρος

Πατήρ Νικόλαος Χαρτουλιάρης

Ο Γενικός Γραμματέας

Χαράλαμπος Αλεξανδράτος

 

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΛΥΣΣΙΠΗ» ΑΧΕΠΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ  ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΕΦΑΤΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, οι Αντιπρόεδροι, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, το Εκπαιδευτικό και Διοικητικό προσωπικό, εκφράζουν για το θάνατο του Μητροπολίτη μας  κ.κ Σπυρίδωνα   τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της εκκλησίας της Ελλάδας, στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και στην οικογένειά του.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

 Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ ΙΘΑΚΗΣ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σπυρίδωνος.

Εκφράζουμε από ψυχής τα συλληπητήρια μας προς τους οικείους του και τα πνευματικά του παιδιά.

Ας  αναπαυθεί η ψυχή του μετά αγίων.

Αντί στεφάνου θα κατατεθούν € 100,00 στο ταμείο της Φιλοπτώχου της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Εκ του Φαρμακευτικού Συλλόγου

                                                                                                                                                                  

 




00 inkefalonia general ad 300X250