Ο Χαράλαμπος Λυκούδης για την ποσόστωση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 14:14

Ο Χαράλαμπος Λυκούδης για την ποσόστωση

Αγαπητοί μαθητές, Οι καταστροφικοί σεισμοί του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014 είναι γεγονός ότι, εκτός των άλλων, προκάλεσαν κτιριακές ζημιές στα σχολεία της Κεφαλονιάς και διατάραξαν την ηρεμία των μαθητών που προετοιμάζονταν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε και η Κυβέρνηση της ΝΔ,  αναγνωρίζοντας τις συνθήκες που βίωναν εκατοντάδες μαθητές στην Κεφαλονιά τότε, προώθησε προς ψήφιση το ευεργετικό μέτρο της ποσόστωσης (0,5% εισακτέοι ανά σχολή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ).

Διάβασα με προσοχή το αίτημά σας για επέκταση του μέτρου της ποσόστωσης για τις φετινές Β’ και Γ’ τάξεις των Λυκείων και θεωρώ ότι είναι βάσιμο και δίκαιο, δεδομένου ότι το νησί μας, ένα χρόνο μετά τους σεισμούς, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές των σχολείων και αυτό δυσχεραίνει την ποιότητα της διδασκαλίας. Εκτός αυτού, οι μαθητές της περσινής Α’ και Β’ Λυκείου δεν προετοιμαστήκατε το ίδιο με εκείνους της υπόλοιπης Ελλάδας και σήμερα καλείστε να αντιμετωπίσετε την δυσκολία μιας ύλης που δεν διδαχθήκατε.

Υπό τα δεδομένα αυτά, δεσμεύομαι πως αν εκλεγώ Βουλευτής, θα ταχθώ υπέρ του αγώνα σας για την ψήφιση της ποσόστωσης και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να το πετύχουμε. Επειδή όμως τα προβλήματα της μαθητικής κοινότητας είναι πολλά, δεσμεύομαι επιπλέον ότι θα κρατήσω έναν ανοιχτό και διαρκή διάλογο μαζί σας, προκειμένου να προωθήσω και να επιλύσω ευρύτερα προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Λυκούδης

Υπ. Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250