ΕΛΜΕΚΙ: Μάζεμα υπογραφών για τις αθλητικές υποδομές στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 07:31

ΕΛΜΕΚΙ: Μάζεμα υπογραφών για τις αθλητικές υποδομές στα σχολεία

Να παρθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για τις αθλητικές υποδομές στο Νομό και τη στήριξη της Φυσικής Αγωγής

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ αναλαμβάνει πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από συναδέλφους φυσικής αγωγής, μαθητικά συμβούλια, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αθλητικούς - πολιτιστικούς - συνδικαλιστικούς και άλλους μαζικούς φορείς, προκειμένου να αναβαθμιστεί η δημόσια – δωρεάν Φυσική Αγωγή και να υπάρξουν οι απαραίτητες αθλητικές υποδομές στα νησιά μας. Απαιτούμε ειδικά μέτρα για τις αθλητικές υποδομές στα σχολεία και καλούμε για άμεση τροποποίηση του συγκροτήματος που χτίζεται στο «Φαραώ», ώστε να διαθέτει κλειστό γυμναστήριο, αλλά και για παρεμβάσεις σε μια σειρά άλλα.

Το κείμενο που δημοσιοποιούμε για συλλογή υπογραφών είναι το ακόλουθο:

Όσοι υπογράφουμε το κείμενο αυτό στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ και εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία και τη διαμαρτυρία μας για την υποβάθμιση με την οποία αντιμετωπίζονται τόσο οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Νομό όσο και στα σχολεία ειδικότερα. Η αντιμετώπιση αφορά κάθε έκφανση του αθλητισμού: το στίβο, το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση, το βόλεϊ, το μπάσκετ, την ενόργανη γυμναστική κλπ. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν δεν έχει γίνει πουθενά ουσιαστικός αντισεισμικός έλεγχος, ενώ αρκετές από αυτές που βρίσκονται σε λειτουργία είναι σε πολύ προβληματική κατάσταση – αφού δε διατίθενται τα απαραίτητα κονδύλια για επισκευή και συντήρηση ή για θέρμανση (κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια κλπ). Επισημαίνουμε ότι ολόκληρη η Παλική, μετά τους σεισμούς, στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων και μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στην υπόλοιπη Κεφαλονιά και στην Ιθάκη.

Ιδιαίτερο κομμάτι της απαράδεκτης αυτής κατάστασης για τον αθλητισμό στο Νομό είναι το θέμα των υποδομών στα σχολεία, το οποίο έχει αφεθεί στις πλάτες και στο «φιλότιμο» των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής. Είναι απαράδεκτο ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα, που χτίζεται στο «Φαραώ» για να φιλοξενήσει δύο σχολεία, να μην διαθέτει κλειστό γυμναστήριο.

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα, όπως να τροποποιηθεί η μελέτη για το «Φαραώ», ώστε να περιλάβει κλειστό γυμναστήριο και να υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη για όλα τα νέα σχολεία που πρέπει να δρομολογηθούν. Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση και τη λειτουργικότητα των υποδομών σε όλα τα σχολεία και να διατεθούν τα ανάλογα κονδύλια. Να γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι και να ληφθούν αντισεισμικά μέτρα, ώστε οι εγκαταστάσεις να ανταποκρίνονται στους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς. Να μην υπάρξει περιοχή του Νομού που δεν θα διαθέτει δημόσιες, δωρεάν και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις. Τέλος, επισημαίνουμε ότι η ανταπόκριση στην ανάγκη αυτή πρέπει να συνδυαστεί με συνολικότερη αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, που αποτελεί ασπίδα για τη νεολαία απέναντι στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις ευρύτερα.

Αργοστόλι 02 Γενάρη 2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης


Ετικέτες: