Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τις Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 14:49

Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τις Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές

Το 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τις Επιχειρηματικές, Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές – 1st International Symposium on Business, Economics and Financial Applications (ISBEFA, 2012), διοργανώνεται σήμερα 1η και αύριο 2 Ιουνίου στο Αργοστόλι. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής


Το Διεθνές Συμπόσιο διοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, συνδιοργανώνει με άλλα 4 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, State University of New York at New Paltz, NY, USA, University of Portsmouth, UK).


H έναρξη του Συνεδρίου ήταν ανοικτή για το κοινό και πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο του Αργοστολίου και όπως μας δήλωσε η πρόεδρος της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Χριστίνα Μπενέκη.


Στο Συμπόσιο παρευρίσκονται πάνω από 50 σύνεδροι από 16 χώρες όλου του κόσμου (από τις ΗΠΑ και ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία και το Καζακστάν), οι οποίοι θα παρουσιάσουν πάνω από 100 μελέτες και εργασίες με θέματα από τον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων, της οικονομικής επιστήμης, των χρηματοοικονομικών και του επιχειρείν. Η ευρωπαϊκή κρίση δημοσιονομικού χρέους απασχολεί βεβαίως αρκετές εκ των παρουσιάσεων, ενώ τα ζητήματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης κατέχουν κεντρικό ρόλο. Επίσης, παρουσιάζονται αποτελέσματα ερευνών πάνω σε σύνθετα χρηματοοικονομικά, συμπεριφορικά και οργανωτικά μοντέλα.


Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, το παρών έδωσε και ο οικονομολόγος πρώην υπουργός στις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ κ. Γεράσιμος Αρσένης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η Χριστίνα Μπενέκη, Πρόεδρος Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Διεθνούς Συμποσίου για τις Επιχειρηματικές, Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές δήλωσε τα εξής: «Παρ' όλο που το Συμπόσιο διοργανώνεται για πρώτη φορά, και μάλιστα από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα της περιφέρειας, μας εξέπληξε και εμάς τους ίδιους η ένθερμη ανταπόκριση εκ μέρους της ελληνικής και της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας. Και αυτό μας απέδειξε ότι ναι, υπάρχει χώρος για πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας, τους ανθρώπους της, και παράγουν προστιθέμενη αξία και παράλληλες, έξω από την πεπατημένη, οδούς ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες. Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε τους κόπους ενός ολόκληρου χρόνου να αποφέρουν καρπούς και αναμένουμε το θετικό μήνυμα αυτής της επιτυχίας να ταξιδέψει και εκτός συνόρων, διαδίδοντας την διόλου "φανταχτερή", αλλά τόσο ουσιαστική δουλειά που γίνεται στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων».




00 inkefalonia general ad 300X250