ΕΛΜΕΚΙ: Παράσταση στη Βουλή για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 07:03

ΕΛΜΕΚΙ: Παράσταση στη Βουλή για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς

Παράσταση στη Βουλή για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή των σεισμόπληκτων μαθητών της Κεφαλονιάς!!! Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης θα πραγματοποιηθεί, από κοινού με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), την ΟΛΜΕ, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Νομού, την Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων (ΟΚΙΣ), το Σύλλογο Φαρακλάδων «η Εύγερος» Κεφαλονιάς και εκπρόσωπους συλλόγων γονέων και μαθητικών κοινοτήτων σχολείων του Νομού

παράσταση στη Βουλή

τη Δευτέρα 15 Δεκέμβρη,

στην είσοδο από Βασιλίσσης Σοφίας

και ώρα 12.30 το μεσημέρι.

Έχει ζητηθεί ραντεβού από τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Δερμεντζόπουλο, τα γραφεία των οποίων έχουν - επιπλέον - ενημερωθεί για την παράσταση των φορέων στη Βουλή.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ ζήτησε τη διοικητική στήριξη του υπομνήματος που θα καταθέσει από το Διευθυντή της ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Μαρκάτο, ο οποίος και απάντησε θετικά. Υπενθυμίζεται ότι πέραν των μαζικών φορέων το υπόμνημα έχει ομόφωνα υπερψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά από σχετική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Οι συναντήσεις με τις κοινοβουλευτικές ομάδες που είχαν προγραμματιστεί (και που προφανώς αναπροσαρμόζονται εάν υπάρξει επαφή με το Υπουργείο Παιδείας) έχουν ως εξής:

  • με ΝΔ 13:00 - 13:20
  • με ΣΥΡΙΖΑ 13:20 - 13:40
  • με ΠΑΣΟΚ 13:40 - 14:00
  • με Ανεξάρτητους Έλληνες 14:00 - 14:20 (έχει οριστικοποιηθεί το ραντεβού με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Καμένο)
  • με ΔΗΜΑΡ 14:20 - 14:40
  • με ΚΚΕ 14:40 - 15:00 (έχει οριστικοποιηθεί το ραντεβού με το μέλος της ΚΕ και της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής κ. Γκιόκα)
  • με Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές 15:00 – 15:20

Για τα αποτελέσματα των επαφών θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση με Δελτίο Τύπου.

Εάν υπάρξουν άλλοι γονείς ή μαθητές που θέλουν να μετάσχουν στην αντιπροσωπεία θα πρέπει να δηλώσουν τα ονόματά τους στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κάρτες εισόδου.

Αργοστόλι 9 Δεκέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης




00 inkefalonia general ad 300X250