Η Κεφαλονιά περνά στην ψηφιακή τηλεόραση

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 19:35

Η Κεφαλονιά περνά στην ψηφιακή τηλεόραση

Στην ψηφιακή εποχή περνά η Κεφαλονιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου, όπου έπειτα από τρεις αναβολές, θα πραγματοποιηθεί η παύση της αναλογικής εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Αίνος, αποτελεί το 17ο κέντρο εκπομπής και σύμφωνα με την αναθεωρημένη ΚΥΑ προβλέπεται μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων από τους διαύλους 21 και 36 για τη ΝΕΡΙΤ, 22,33 για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που εκπέμπουν μέσω του δικτύου της DIGEA και τους διαύλους 59 και 60 για τα περιφερειακά κανάλια της δυτικής Ελλάδας, τα οποία θα ξεκινήσουν να εκπέμπουν.

Η ψηφιακή τηλεόραση, την οποία ήδη μέρος των Κεφαλονιτών λαμβάνει μέσω γειτονικών κέντρων εκπομπής της δυτικής Ελλάδας (Πεταλλίδι κλπ), θα προσφέρει κρυστάλλινη εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα , δίνοντας τέλος στην προβληματική λήψη σε πολλές περιοχές του νησιού μας , λόγω των βουνοκορυφών που την επηρεάζουν.

Παράλληλα, οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος όπου θα είναι σε θέση να βλέπουν αναλυτικές πληροφορίες για το εκπεμπόμενο πρόγραμμα.

Βασική προϋπόθεση είναι οι τηλεοράσεις να  είναι τελευταίας τεχνολογίας υποστηρίζοντας το σύστημα MPEG4 (συνήθως οι περισσότερες που έχουν αγορασθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια το υποστηρίζουν).

Σε περιπτώσεις παλιών τηλεοράσεων , είναι εφικτή η λήψη του σήματος με την αγορά ψηφιακού αποκωδικοποιητή ο οποίος θα συνδεθεί με την τηλεόραση και ένα μέσο κόστος του κυμαίνεται από 20 έως 50 ευρώ.

Χρήστος Λαμπράκης

https://www.youtube.com/watch?v=4b-xWoCFdA0

digea1




00 inkefalonia general ad 300X250