Αφιέρωμα στην Βαλλιάνειο Επαγγελματική Σχολή Ληξουρίου (photos + video)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 15:27

Αφιέρωμα στην Βαλλιάνειο Επαγγελματική Σχολή Ληξουρίου (photos + video)

Συνδιοργανώθηκε εκδήλωση μνήμης και έκθεση αρχειακού υλικού από τα Τμήματα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, την διοίκηση επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το Βαλλιάνειο κληροδότημα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της σχoλής στην αίθουσα Γ2 των τμημάτων του ΤΕΙ ενώ η έκθεση στην Β5. Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Μαρία Μουρελάτου - Μάκης Μοσχόπουλος


Ο προϊστάμενος του τμήματοςτεχνολογίαςήχου και μουσικώνοργάνων κ. Ν. Μπούκας έκανε την εισαγωγή και εν συνεχείαέδωσε το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό στους: τ. βουλευτήΚεφαλονιάς κ. Σ. Μοσχόπουλο, τον Πατέρα Δ. Δρακονταειδή, στους δημοτικούς συμβούλους Μ. Κοτσιλίνη, Δ. Αραβαντινό, και Β. Ρουχωτά, στον πρώην Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γ. Θεοτοκάτο και στον πρόεδρο της διαχειριστικής επιτροπής του Βαλλιάνειου κληροδοτήματος κ. Π . Πετράτο.


Αμέσως μετά πήρε το λόγο η φιλόλογος και τ. διευθύντρια Συλλογών και Αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος κ. Π Μοσχονά, η οποία μίλησε για τις ευεργεσίες και τα κληροδοτήματα του Π. Βαλλιάνου καθώς επίσης και για την πορεία ζωής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας των αδελφών Βαλλιάνων. Η κυρία Μοσχονά είναι η συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Παναγής Α Βαλλιάνος από την μυθοπλασία στην ιστορία», το και μοιράστηκε δωρεάν σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.


Στη συνέχεια ο λόγοςδόθηκε στον τ. Διευθυντή της Β.Ε.Σ κ. Σ. Κουλουμπάκη, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή της πορείας της Βαλλιάνειου Επαγγελματικής Σχολής Ληξουρίου από την ίδρυση της πριν από 97 χρόνιαέως και σήμερα.


Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή 1ηΙούνιου και θα μπορείτε να τις παρακολουθείτε ζωντανά στο http://de.teiion.gr/


Ώρες λειτουργίας της έκθεσης 11:00-14:00 και 19:00-21:00


https://www.youtube.com/watch?v=O6gb6wLC8PQ




00 inkefalonia general ad 300X250