ΠΑΜΕ: Επικίνδυνη και καιροσκοπική η τακτική που εγκαινιάζει η Συνέργασία Εκπαιδευτικών ενάντια στο ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 07:03

ΠΑΜΕ: Επικίνδυνη και καιροσκοπική  η τακτική που εγκαινιάζει η Συνέργασία Εκπαιδευτικών  ενάντια στο ΠΑΜΕ

Δήλωση – απάντηση εκ μέρους της Γραμματείας Κεφαλονιάς – Ιθάκης των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σε ρεπορτάζ του eptaTV Επικίνδυνη και καιροσκοπική η τακτική που εγκαινιάζει η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ενάντια στο ΠΑΜΕ

Η προβοκατόρικη ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στο ΠΑΜΕ καμία σχέση δεν έχει ούτε με την πραγματικότητα ούτε με καν με τη σύνθεση του Προεδρείου. Η πάγια θέση του ΠΑΜΕ για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο, σε συνθήκες απόλυτης πλειοψηφίας των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ήταν ίδια και πέρσι που το σχήμα που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συνεργασία) ήταν δεύτερη δύναμη και φέτος που είναι τρίτη δύναμη. Άραγε γιατί πέρσι δεν υπήρξε καταγγελία από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Δε μπορεί να μιλούν για αρχές οι δυνάμεις του οπορτουνιστικού αυτού χώρου, όταν τη μία λένε για προγραμματικό Προεδρείο, την άλλη για αναλογικό, την άλλη ό,τι θες, πάντα κατά περίπτωση.

Η πραγματική στόχευση της ανακοίνωσης έχει να κάνει με τις εκλογές αιρετών που γίνονται αύριο και στις οποίες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τοπικά (για ΠΥΣΔΕ) ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται αποκλειστικά με δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και φιλοΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα με στέλεχος που στήριξε καταργήσεις οργανικών και έκανε συστηματική κατάχρηση για ίδιον όφελος συνδικαλιστικών αδειών και του μειωμένου ωραρίου, για την περιφέρεια (ΑΠΥΣΔΕ) ψηφοδέλτιο που υφάρπαξε πέρσι την έδρα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ (Μεταλληνός – Ενότητα) και στο πανελλαδικό υπηρεσιακό (ΚΥΣΔΕ) Παρεμβάσεις. Ασφαλώς βοηθά στη συγκάλυψη των ευθυνών που έχουν οι αιρετοί τους που είναι νύχι – κρέας με τη διοίκηση και μάλιστα έχουν το θράσος να είναι και υποψήφιοι και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής των εκλογών που έστησε η διοίκηση. Το θέμα δεν εξαντλείται ωστόσο εκεί.

Εγκαινιάζεται μια τακτική που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως ουσιαστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να χτυπήσει τον αιμοδότη των ταξικών αγώνων, το ΠΑΜΕ, ώστε να διαμορφωθούν ευνοϊκοί όροι για μια κυβερνητική εναλλαγή, που δεν θα θίγει στο ελάχιστο την πολιτική και την οικονομία των μονοπωλίων και της ΕΕ. Οι άνθρωποι εκτελούν συμβόλαιο υποταγής στο σύστημα. Την ώρα που τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται στέλνουν τη μπάλα στην εξέδρα, σε όφελος της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ, σε όφελος του παλιού και νέου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Στο ίδιο ΔΣ με αυτό της συγκρότησης έφτασαν να κατηγορήσουν το ΠΑΜΕ για μη έγκριση από το ΔΣ των εισιτηρίων του Παλαιστίνιου που φέρνουμε από την Αθήνα για εκδηλώσεις της ΕΛΜΕ και ακόμη ένα ανάλογης ηθικής τάξης ζήτημα. Επίσης καταψήφισαν τη συμμετοχή στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο που πάγια εδώ διοργανώνει το ΠΑΜΕ (Εργατικό Κέντρο κλπ). Βγαίνουν ανοιχτά υπέρ της συμμετοχής των αξιολογητών στα συνδικάτα. Διαμορφώνουν, δια της διολισθήσεως, θέση υπέρ της αυταρχικής κρατικής αξιολόγησης αφού χαρακτηρίζουν το ΠΑΜΕ και όποιον ασκεί πολιτική κριτική «αξιολογητές». Άρα, εγκαινιάζεται μια συνολικά επικίνδυνη και καιροσκοπική τακτική.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην πέσουν στην παγίδα του αποπροσανατολισμού. Εμείς επιλέξαμε να μην απαντήσουμε στην εν λόγω ανακοίνωση, που εκδόθηκε λίγο μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας για τη γενική απεργία της 27ης Νοέμβρη, μέσα στο πλαίσιο των μαθητικών κινητοποιήσεων. Θα προσανατολιστούμε σταθερά στα προβλήματα και στην οργάνωση των αγώνων. Ο αντικομμουνισμός και τα άθλια στερεότυπα του τύπου «το ΠΑΜΕ έχει παλιά του τέχνη κόσκινο το να κάνει ότι θέλει», ότι είναι «εξουσία», που θυμίζουν θλιβερές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων πάντα συνδυάστηκαν με επιθέσεις στο ίδιο το κίνημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνεται δύναμη κρούσης ενάντια στο ταξικό κίνημα, ώστε να διευκολυνθεί η ανασύνθεση του αστικού πολιτικού σκηνικού. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ ενοχλεί και βρίσκουν δούρειους ίππους για να αλώσουν την Τροία. Ο κλάδος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να σταθεί δίπλα μας, ώστε αυτές οι μεθοδεύσεις να πέσουν στο κενό.




00 inkefalonia general ad 300X250