Επιστολή πρώην διευθύντριας Νοσηλευτικής Σχολής στον Πρωθυπουργό: "Οχι στο κλείσιμο της ΕΠΑΣ"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 11:53

Επιστολή πρώην διευθύντριας Νοσηλευτικής Σχολής στον Πρωθυπουργό: "Οχι στο κλείσιμο της ΕΠΑΣ"

                                           Ανοιχτή επιστολή                                                    Προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά                         και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο                       Με θέμα: όχι στη διακοπή της λειτουργίας της ΕΠΑ.Σ του  Γ.Ν.Κεφαλονιάς                                                                                                                             Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ , Αξιότιμε Κύριε Αντιπρόεδρε ,

Σαν πρώην Διευθύντρια της ΜΤΕΝΣ ( Μέση Τεχνική Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή )  του Γ.Ν.Κεφαλονιάς βοηθών νοσηλευτών, διετούς φοίτησης που σήμερα λειτουργεί ως ΕΡΑ.Σ  (Επαγγελματική Σχολή ) βοηθών νοσηλευτών, διετούς φοίτησης  αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την λύπη μου γιατί μετά από είκοσι επτά (27) χρόνια που λειτουργεί στο νησί μας η Σχολή ,αποφάσισε ο Υπουργός Υγείας κος Μ. Βορίδης  τη  διακοπή της λειτουργίας της  τον Σεπτέμβρη του 2015(καθώς και  άλλων 46 σχολών)  και να λειτουργήσουν σαν ΙΕΚ μόνο δύο  σχολές  μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη και καμία στην Περιφέρεια! Σας κάνω γνωστό ότι οι  απόφοιτοι-ες της σχολής μας στελέχωσαν το Νοσοκομείο στις κλινικές, χειρουργείο, Μονάδα Τεχνικού Νεφρού , τμήμα επειγόντων περιστατικών κ.α. και μάλιστα  κάνουν χρέη νοσηλευτών απογευματινές και νυκτερινές   βάρδιες.

Επίσης στο διάστημα της λειτουργίας της, εκπαιδεύτηκαν και πήραν πτυχίο πρακτικοί νοσοκόμοι που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο μας. Τη σχολή στήριξαν όλες οι Διοικήσεις, οι γιατροί ,φαρμακοποιοί και άλλες ειδικότητες του Νοσοκομείου μας ιδιώτες γιατροί, οι τοπικοί παράγοντες και φορείς του τόπου και το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που είχε το βάρος όλης της εκπαίδευσης σε θεωρία, εργαστήρια και πρακτική άσκηση .

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριε Αντιπρόεδρε ,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το χώρο της υγείας παρακαλώ να επανεξετάσετε την ίδρυση των ΙΕΚ στη θέση των ΕΠΑ.Σ  σύμφωνα με το Νόμο 4186/2013 άρθρο 17 παρ.6 που προβλέπει την ίδρυση ΙΕΚ  Βοηθών Νοσηλευτών από το Υπουργείο Υγείας .Δώστε τη δυνατότητα σε παιδιά από ασθενέστερες οικονομικά τάξεις να φοιτήσουν στον τόπο τους αφού δεν επιβαρύνεται και ο κρατικός προϋπολογισμός με τη συνέχιση της λειτουργίας της σχολής.  

Με εκτίμηση

Μαριέττα Ν. Μουρελάτου

Συνταξιούχος πρώην Διευθύντρια


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250