Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις των εταιρειών έως τις 31 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 14:28

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις των εταιρειών έως τις 31 Μαΐου

Παράταση στην προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του Γ. Ζανιά.Συγκεκριμένα, παρατείνεται:


1) Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κ.λπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 25 Μαίου 2012, παρατείνεται έως και τις 31 Μαίου 2012 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος:

α) των παραπάνω υπόχρεων, που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου και

β) των περιπτώσεων που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1116/3-5-12, οι οποίες υποβάλλονται υποχρεωτικά στην ΔΟΥ, λόγω αδυναμίας της ηλεκτρονικής υποβολής τους.

2) Η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2011, για όλους τους υποκείμενους στο φόρο, μέχρι την 8η Ιουνίου 2012.

Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης θα πρέπει οι ενδεχόμενες χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία υποβολής της εκκαθαριστικής.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει παράταση και στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Πηγή: in.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ