Αρνητικός ο Υπουργός Ανάπτυξης στην επαναφορά της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 07:03

Αρνητικός ο Υπουργός Ανάπτυξης στην επαναφορά της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας επισκέφτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2014, τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του εξέθεσε προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του επιμελητηριακού θεσμού. Κύριο θέμα ήταν να επανέλθει η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια ή σε αντίθετη περίπτωση, να βρεθεί ισοδύναμος πόρος. Οι εκπρόσωποι του ΕΕΑ ανέπτυξαν τα γνωστά επιχειρήματα και πρότειναν μια αναβολή της εφαρμογής της μη υποχρεωτικής εγγραφής κατά 2 -3 χρόνια.

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει η υποχρεωτική εγγραφή, δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την άρση της υποχρεωτικότητας, δεν μπορούμε να το αναβάλουμε, επίσης. Αυτά να τα θεωρήσετε επίσημη τοποθέτηση…. Και παρακαλώ μην ενθαρρύνετε προσδοκίες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν» είπε. Το υπουργείο,πάντως, είναι ανοικτό σε προτάσσεις για να βρεθεί τρόπος αντικατάστασης των εσόδων των επιμελητηρίων, όπως πχ από υπηρεσίες του ΓΕΜΗ, τα εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α..
 
Η συζήτηση επεκτάθηκε σε όλα σχεδόν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως στα «κόκκινα δάνεια», στις δόσεις των καθυστερούμενων εισφορών, στην αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου και στη «Δεύτερη Ευκαιρία», στο έργο των επιμελητηρίων και στις υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν, στα αναπτυξιακά και κοινοτικά προγράμματα που σχεδόν αποκλείονται οι μικρομεσαίοι κλπ. Ο υπουργός ήταν θετικός και στο αίτημα να δημιουργήσουν τα επιμελητήρια έναν ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης προγραμμάτων, δεδομένου ότι τώρα σχεδόν αποκλείονται οι μικρομεσαίοι από αυτά, τα οποία διαχειρίζονται άλλοι φορείς.
 




00 inkefalonia general ad 300X250