ΣΥΡΙΖΑ κατά Μάκη Δημητράτου: "Ανυπόστατες οι αιτιάσεις του"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 22:25

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μάκη Δημητράτου: "Ανυπόστατες οι αιτιάσεις του"

Στις 21/9 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης και στην οποία παρευρέθηκε ο συν. Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος.


Μετά την νίκη της ΑΝΑΣΑ στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του Περιφερειάρχη, από τον σύντροφο Θεόδωρο Γαλιατσάτο, μέχρι και την χθεσινή συνεδρίαση συντονιστή της Ν.Ε., συζητήθηκε το θέμα της αντικατάστασης του.

Αποφασίστηκε η δημιουργία ενός συλλογικού τριμελούς οργάνου, το οποίο θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της Ν.Ε., για μια μεταβατική περίοδο.

Η νέα γραμματεία της Ν.Ε. αποτελείται από τους Γ. Βασιλάτο, Γ. Ματαράγκα και Κ. Πετράτο.

Στην ίδια συνεδρίαση, η ΝΕ ασχολήθηκε με δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της οργάνωσης σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και εκτίμησε ότι αυτές αφ' ενός δεν βοηθούν στην βαθύτερη κατανόηση των γεγονότων και των αποτελεσμάτων και αφ' ετέρου δημιουργούν τάσεις εσωστρέφειας, εμποδίζοντας την ενασχόληση των μελών και στελεχών του κόμματος με τα οξυμένα τοπικά και γενικότερα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, σχετικά με την δημόσια ανακοίνωση στον τοπικό τύπο (26/8/2014) του μέλους της σ. Γ. Δημητράτου, η ΝΕ απορρίπτει τις αιτιάσεις του ως ανυπόστατες, αποδοκιμάζει πολιτικά το κείμενο αυτό και υπενθυμίζει ότι οι θέσεις της για τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, που διαμορφώθηκαν μετά από πλούσια εσωτερική συζήτηση των μελών, είναι αυτές που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου με την παρουσία του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σ. Κ. Μαρματάκη.

Η Ν.Ε. δηλώνει ότι: Οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση στο μέλλον, η οποία θα αντιστρατεύεται τις αποφάσεις και τις θέσεις των συλλογικών οργάνων και θα δημιουργεί πρόβλημα στην Οργάνωση, θα θεωρείται αντίθετη με τις αρχές λειτουργίας του Κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250