Οι φοροτεχνικοί Κεφαλονιάς για τον ΕΝΦΙΑ: «Ληστρική επιδρομή στην Κεφαλονιά»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 15:41

Οι φοροτεχνικοί Κεφαλονιάς για τον ΕΝΦΙΑ: «Ληστρική επιδρομή στην Κεφαλονιά»

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αναφορικά με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) τον οποίο ο πρόεδρος Μιχάλης Βασιλάτος χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο και ληστρικό». Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος Μιχάλης Βασιλάτος, ο Σπύρος Μαρκάτος (αντιπρόεδρος), ο Διονύσης Κορσιάνος (ταμίας), ο Παναγιώτης Τζαννάτος(μέλος) και η Μαρία Τσιλιμιδού (γραμματέας) και άπαντες ανέλυσαν με «βαριές εκφράσεις» για το πόσο «σκληρός και άδικος», ειδικότερα για την Κεφαλονιά, είναι αυτός ο νέος φόρος.

«Βρισκόμαστε ακόμα σε χρεοκοπία της χώρας και αποτέλεσμα αυτού του τραγικού οικονομικού περιβάλλοντος που ζούμε είναι η νέα φορολογία» είπε ο κ. Βασιλάτος και συνέχισε λέγοντας πως στην Κεφαλονιά: «Υπάρχουν μεν περισσότερες αφίξεις στον τουρισμό, λιγότερες όμως εισπράξεις, ενώ οι έλληνες ως τουρίστες πλέον δεν υπάρχουν».

Περνώντας στον ΕΝΦΙΑ ο κ. Βασιλάτος τόνισε πως: «πλέον η Κυβέρνηση επινόησε κάτι για να πληρώνουν φόρο ακόμα περισσότεροι πολίτες» ενώ παράλληλα επεσήμανε πως παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πως κανένας Κεφαλλονίτης δεν θα πληρώσει χαράτσι του 2014 λόγω του σεισμού, εν τέλει «ΕΝΦΙΑ δεν θα πληρώσουν μόνο όσοι αποδεδειγμένα έχουν κόκκινα και κίτρινα χαρακτηρισμένα σπίτια. Οι υπόλοιποι θα πληρώσουν κανονικά. Αυτό που γίνεται είναι μία ληστρική επιδρομήστην Κεφαλονιά».  

«Ταφόπλακα για τους έλληνες αυτός ο φόρος»

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μαρκάτος υποστήριξε πως «δεν υπάρχει ανάπτυξη σε έναν τόπο που επιβάλλονται φόροι», ενώ ο Διονύσης Κορσιάνος τόνισε πως: «Αυτός ο φόρος είναι ταφόπλακα για όλους τους έλληνες».

Σαν Ένωση Φοροτεχνικών, ο κ. Βασιλάτος δεσμεύτηκε πως άμεσα θα κατατεθεί υπόμνημα με προτάσεις και θέσεις, ενώ θα γίνει προσπάθεια ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, αλλά και των πολιτών.

Λυπηρό πάντως ήταν πως λίγος κόσμος βρέθηκε στην Κοργιαλένειο, για να ακούσει τα όσα ενδιαφέροντα είχαν να πουν οι φοροτεχνικοί.

Όσοι όμως βρέθηκαν εκεί εξέφρασαν με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά τους τονίζοντας πως «τους πολιτικούς τους ενδιαφέρει μόνο η προβολή τους και ο άλλος κόσμος να πάει να πνιγεί».

Ακούστε παρακάτω όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου των φοροτεχνικών

 


Record music with Vocaroo >>

DSC 0001DSC 0002DSC 0004DSC 0008DSC 0010DSC 0011DSC 0014DSC 0015DSC 0018




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250